CP3 by Basketball Totaal

North Carolina wil gesprek met Rashad McCants

Het was even stil in de fraude-zaak rondom North Carolina, maar de Tar Heels hebben in een officiële verklaring te hebben aangegeven een gesprek te willen aangaan met Rashad McCants. De oud-speler van North Carolina beweerde dat er in zijn periode bij de Tar Heels werd gefraudeerd met cijfers.

Rashad McCants ” Bij North Carolina werd er gefraudeerd” :

Volgens McCants, die zijn verhaal deed bij ESPN, zou hij niet speelgerechtigd zijn geweest voor het 2004-2005 college seizoen. Zijn cijfers in het eerste semester waren niet bepaald geweldig. Hij zakte voor wiskunde en psychologie maar kreeg twee keer een ‘A’ voor twee lessen in de ‘Af-Am studies’. Dat zijn lessen in de ‘African and Afro-American studies’. Tijdens het tweede semester nam McCants daarom vier lessen uit de ‘Af-Am studies’, waarbij hij vier keer met glans slaagde.

“Nooit een paper geschreven”

“Die lessen waren gewoon makkelijk”, zegt McCants. “Je moest zelfs niet naar de lessen gaan, enkel een paper schrijven op het einde van het semester.” Volgens McCants wist coach Roy Williams van deze gang van zaken. “Het is vrij duidelijk. Het is gewoon erg moeilijk om er niet van af te weten.” Het is inderdaad opvallend dat McCants tien keer een ‘A’ kreeg en zes keer een ‘B’ in zijn ‘Af-Am studies’. In zijn andere lessen kreeg hij zes keer een ‘C’, één keer een ‘D’ en drie keer een ‘F’.

“Het is absurd maar eigenlijk was het logisch. Daardoor kon ik blijven spelen. Je bent daar namelijk niet om onderwezen te worden, je bent daar om geld, prestige en fans binnen te halen voor de universiteit. Ik heb geen enkele paper geschreven, dat deden de leraars voor de sterspelers. En voor bepaalde testen kregen we gewoon de antwoorden”, aldus McCants.

North Carolina coach wist van niks:

North Carolina coach Roy Williams reageerde verbaasd op het verhaal van Rashad McCants. De 63-jarige hoofdcoach vertelt dat hij vol ongeloof zit na de opmerkelijke uitspraak van McCants. Williams vertelde in een interview tegenover ESPN dat hij totaal niet bekend is met de uitspraken van McCants, en dat hij benadrukt niks te maken heeft met academische fraude, in welke vorm dan ook.

https://youtu.be/y0qzo1zd1nI

Gesprek met McCants moet lucht klaren:

De North Carolina Tar Heels willen nu een gesprek aangaan met McCants om zijn versie van het verhaal duidelijk aan te horen. Dit gesprek kan een grote factor zijn tijdens het lopende onderzoek.Veel (oud)spelers van North Carolina keerden zich tegen McCants, en noemden zijn verhaal onwaar en idioot.

Deze zaak lijkt overigens met een sisser af te lopen. De afgelopen tijd zijn er geen nieuwe aanklachten gekomen, en lijkt McCants bezig aan een spelletje één tegen honderd. De kans dat North Carolina (zwaar) gestraft zal worden lijkt dan ook klein, maar het zal er wel voor zorgen dat men in de toekomst strenger zal controleren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.