CP3 by Basketball Totaal

Nog meer reacties over de loting

Nederland moet in de ban komen voor het EK basketball. De loting heeft bepaald dat Nederland mag aantreden in Zagreb tegen onder andere Kroatië en Griekenland. Hoe denken de basketballdieren over de loting en de kansen van oranje? We pijlen nog wat korte reacties en hebben ook Rik Smits gevraagd.

Mohammed Kherrazi (Oranje):

Oranje zit in een prachtige poule inderdaad.  Ik probeer er nog niet teveel mee bezig te zijn… Maar stiekem kijk ik toch naar uit wedstrijd tegen Slovenië. Spelen tegen de broers Dragic… Een fantastische wedstrijd. Wij moeten toch echt gewoon gaan knokken daar met Oranje”.

Rik Smits (Voormalig NBA topspeler Indiana Pacers):

“”Ik had de loting nog niet gezien, maar gezien de teams lijkt het me een ook een zware poule!”. Het zal een zware poule zijn om door te gaan naar de volgende ronde, maar niet onmogelijk”.

Laki Lakner (coach Loon Lions):

“Aangezien veel mensen weten dat ik uit Kroatie kom, hebben  gisteravond en zeker vandaag veel mensen gebeld of bericht gestuurd met verschillende vragen. Veel vragen over vlieg tickets , accommodaties etc… Het lijkt wel een reisbureau, dus de interesse is groot. Zagreb is 1,5 uur vliegen dus dat is makkelijk te doen. Kans van Nederland ligt bij Georgië en mogelijk Macedonië. Wedstrijden worden in Arena Zagreb gespeeld met capaciteit van 15.000 plaatsen, dus hopelijk komen veel mensen Nederland aanmoedigen . Ik ben er in ieder geval bij”.

Jan van der Nat (Eindredacteur Rebound):

”Ik zie Slovenië als de sterkste ploeg in deze poule, maar het thuisvoordeel weegt ook zwaar en dus is Kroatië zeker kanshebber voor plek 1. Nederland zou wellicht kansen hebben tegen Georgië en heel misschien Macedonië. Twee overwinningen zouden wellicht plek vier kunnen betekenen, maar dat zou een wereldprestatie zijn. Alleen krijg je daarna te maken met een nummer 1 als Spanje, Frankrijk, Servië. Leuk om tegen te spelen, maar

meer niet. Mijn voorspelling voor de eindstand in de groep: 1. Slovenië, 2. Kroatië, 3. Griekenland, 4. Macedonië, 5. Nederland en 6. Georgië”.

Ivo Boom (coach):

“Prachtige loting al had ik graag wedstrijden tegen Duitsland, Spanje of Belgie gezien, maar dit is natuurlijk ook fantastisch. Het is gewoon niet goed te voorspellen, maar je krijgt straks wel Slagter tegenover Bogdanovic en Saric te zien of tegen Goran Dragic. Dat is toch fantastisch! Spelers, die je alleen op televisie ziet, spelen straks tegen onze nationale trots. Ik denk dat er te weinig mensen zich voorstellen hoe een fantastisch evenement dit is. Een goed moment om het Nederlands basketball een push te geven, maar verwacht geen overwinningen direct. Als er een wedstrijd gewonnen kan worden, zou dat al een wereldprestatie zijn. Genieten en leren dat is het devies!”.

Peter van Noord (assistent bondscoach):

“Het leuke van dit EK is, dat het ook een kwalificatie toernooi voor Rio 2016 is. Dat betekent concreet dat de nummers 1 en 2 zich kwalificeren voor de Olympische Spelen en de nummers 3 t/m 6 een extra ronde moeten spelen. Kortom veel landen zullen het EK zeer serieus nemen en met de beste spelers komen. Frankrijk is bijvoorbeeld al een NBA All Star team op zich. Voor de neutrale toeschouwer zal het genieten worden. Wij moeten als Oranje het zien als een internationaal leerproces. Een leerproces, die de spelers in de Nederlandse competitie niet krijgen. Het is prepareren, spelen en ervaren!

Belgie verloor ook alle wedstrijden in het begin tijdens het EK en kijk waar ze nu staan. Het moet een opstap zijn richting de toekomst. En we spelen elke wedstrijd als een finale”.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.