CP3 by Basketball Totaal

No Go in Den Helder voor dit seizoen

De komende periode wordt gewerkt aan de terugkeer van eredivisiebasketbal in Den Helder met ingang van volgend seizoen. Dat was de uitkomst van een gesprek tussen het interim-bestuur van de FEB en vertegenwoordigers van het Helderse basketbal woensdagmiddag.

website-under-construction

Vanaf het moment dat Port of Den Helder Kings eind 2014 in een faillissement terecht kwam, is hard gewerkt aan het mogelijk maken van een doorstart van het eredivisiebasketbal in Den Helder. In eerste instantie was deze poging gericht op een doorstart nog tijdens het seizoen 2014-2015. De nieuwe basketbal-entiteit in Den Helder zou dan in januari instromen. Het interim-bestuur van de FEB had de organisatie tot woensdag 7 januari de tijd gegeven om de organisatorische en financiële basis hiervoor rond te krijgen.

In een gezamenlijke analyse van de stand van zaken hebben de Stichting Helders Basketball Belang en het interim-bestuur van de FEB geconstateerd dat de continuïteit en stabiliteit van het Helderse basketbal beter gewaarborgd kan worden met een doorstart met ingang van het seizoen 2015-2016, in plaats van per direct in te stromen in de competitie. Om die reden is besloten om te werken aan de terugkeer van het Helders basketbal op het hoogste niveau met ingang van het komende seizoen. De Stichting werkt hierbij nauw samen met de Port of Den Helder, en krijgt daarbij maximale support van de FEB. Woensdagavond is deze uitkomst besproken met alle leden van de FEB, die zich unaniem achter dit besluit hebben geschaard.

Het is nog niet duidelijk of dit besluit ook consequenties heeft voor de deelname van Den Helder aan de Dutch Talent League.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.