CP3 by Basketball Totaal

NJK’s zoeken speelplaatsen

Hier op de redactie zijn we het er niet helemaal over eens. Is de huidige opzet van eredivisies in elke leeftijdsklasse een goed idee, of zou het beter zijn als de keus weer gemaakt wordt om ouderwets terug te gaan naar NJK’s over twee dagen her of der in het land? En dan bij voorkeur een situatie waarbij er twee poules zijn , en de finale niet op de eerste zaterdag al om 09.00 op het programma staat. Linksom of rechtsom: Dit lazen we in een officiele bondspublicatie:

In het huidige seizoen zijn bij veel leeftijdscategorieën bij de jeugd, zowel mannen als vrouwen, landelijke klassen en divisies. De kampioenen van de hoogst uitkomende landelijke klassen en divisies in een leeftijdscategorie zijn Nederlands Kampioen.

Enkel bij de Vrouwen U12 en Vrouwen U14 is geen landelijke klasse. Voor deze twee categorieën zal er een apart toernooi worden georganiseerd om het Nederlands Jeugd  Kampioenschap.

De data van deze NJK’s zijn:
NJK Vrouwen U12:         21 mei en 4 juni 2016
NJK Vrouwen U14:         28 mei en 11 juni 2016

Indien u belangstelling heeft voor de organisatie van één  van deze dagen, dan kunt u zich wenden tot Jeroen de Groot ([email protected]).

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.