CP3 by Basketball Totaal

Nipte nederlaag SPM Shoeters

Het betrof natuurlijk een oefenwedstrijd, maar daar was in het vierde kwart weinig van te merken. Leuven Bears was in de slotfase net wat gelukkiger: 72-69. De time-outs, de persoonlijke fouten om de klok te stoppen; het leek alsof de competitie al in volle gang is. “Op het laatst is het geen oefenpotje meer en ga je allebei voor de winst”, zei Stefan Wessels. “Dan is het gewoon een close game op het scherpst van de snede. Helaas gingen er wat ballen mis en hadden we een beetje pech, maar het was gelukkig een stuk beter dan gisteren. Deze wedstrijd stond ook vooral in het teken van die wedstrijd tegen Luik. Daar hebben we zo slecht gespeeld, zowel verdedigend als aanvallend. Vooral verdedigend moest het beter. We willen de tegenstander onder de zeventig punten houden, dat kunnen we en dat is ons doel in de verdediging. Dat is net niet gelukt, maar wat dat betreft hebben we weer een stapje gemaakt.
Wel heb je kunnen zien dat er nog heel veel ruimte is voor verbetering.”

SPM Shoeters heeft nog twee weken de tijd voordat het echte werk begint, met de strijd om de Supercup in en tegen Leiden. Wessels: “Het voordeel is dat het grootste gedeelte van het team elkaar al kent. We zijn al redelijk ingespeeld, maar missen net de scherpte. De click moet nog iets meer vallen in de aanval en zeker in de verdediging, dus daar blijven we aan werken. We maken stappen en bij de Supercup zijn we er klaar voor.”

Scores SPM Shoeters: De Pagter 15 pts, Wesley 15, Gonzalvez 12, Akerboom 12 (5 reb), Johnson 5, Farokhmanesh 3, Wessels 2 (5 reb), Aarts 2, De Vries 2, Schilder 1.

Bron: SPM Shoeters

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.