CP3 by Basketball Totaal

Nipte nederlaag 3×3 dames tegen Zwitserland

De Nederlandse dames hebben enigszins revanche genomen voor de eerste twee nederlagen in Baku. Winst leverde het niet op, maar het spel was beter en zal vertrouwen geven voor het oranje kwartet. Zwitserland won ook de derde wedstrijd met 15-16.

Het betekende wel de derde nederlaag en de laatste plaats in poule A, maar toch gaan de dames door naar de laatste 16.

In een snikheet Baku, waar temperaturen in de zon van ruim 50 graden worden gemeten begon oranje goed aan de wedstrijd. Een score van Karen Heinen (5 punten) zorgde voor de 3-2, maar daarna nam Zwitserland de wedstrijd over. Alexia Rol was niet te stoppen door de Nederlandse verdediging. Rol scoorde 10 punten in de wedstrijd en Zwitserland liep uit naar een 4-10 voorsprong.

Maar twee tweepunters (Kuijt/Beld) bracht oranje terug in de wedstrijd en nam zelfs de leiding over 14-12.

Karen Heinen leek de overwinning veilig te stellen met een score tien seconden voor tijd (15-14). Een fout van Gosschalk leverde Zwitserland twee vrije worpen op en Rola faalde niet (15-16). De laatste seconde leverde niets meer op.

Maar de complimenten waren voor oranje, die vandaag om 16.30 mag aantreden tegen de ijzersterke Russinnen voor een plaats in de kwartfinale. Met onder andere international Tatiana Vidmer.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.