CP3 by Basketball Totaal

Nieuwveen en Manuputty naar Binnenland

Landskampioen en bekerwinnaar Lintex-Binnenland/Rotterdam heeft zich versterkt met Marlous Nieuwveen en Corine Manuputty.
Marlous Nieuwveen speelde de afgelopen twee seizoenen voor De Wit-Grasshoppers en brengt een schat aan ervaring met zich mee.

De center was onder andere actief in Korea, Hongarije, Italië, Frankrijk en Spanje en daarnaast ook in de WNBA bij de Los Angeles Sparks. Ook speelde ze met Napoli, Schio en Faenza in de Euroleague en maakte ze vele jaren deel uit van de selectie van het Nederlands damesteam. Marlous is blij met de overgang naar Lintex-Binnenland/Rotterdam: “ naast het landskampioenschap/beker van afgelopen seizoen speelt Lintex –Binnenland/Roterdam al jaren mee voor de prijzen en is een van de best georganiseerde clubs in de Nederlandse competitie. Ik ben dan ook enorm blij om komend seizoen in het blauw/wit te spelen en samen met de rest van de selectie en staf opnieuw voor de prijzen te gaan strijden.

marlous nieuwveen

Corine Manuputty is ook geen onbekende op de Nederlandse velden. De meeste jaren speelde de guard voor DAS/Delft, maar ook was ze actief in de eredivisie voor Wereldtickts.nl en De Wit-Grasshoppers. Ook Corine is blij met de overstap: “na een jaar in de promotie divisie, kijk ik er naar uit om samen met dit team en staff de uitdaging aan te gaan om er een mooi seizoen van te maken!

Corinne-Manuputty-goed-voor-24-punten

Ook Coach Joost van Rangelrooy is zeer blij met de komst van beide ervaren speelsters: “na het vertrek van Bianca Barton en Tahnee Vogelsang waren we lang op zoek naar goede vervangingen en gelukkig hebben we die nu gevonden. Wij willen weer kampioen worden en met Marlous hebben we nu een center die goed is met haar rug naar de ring. Verder brengt ze natuurlijk veel ervaring met zich mee wat wij ook goed kunnen gebruiken nu Leonie Kooij waarschijnlijk lang is uitgeschakeld. Corine brengt ons net als Bianca snelheid en energie. Verder is Corine ook een ervaren speelster. Ik verwacht dan ook dat ze zich snel zullen aanpassen en inzetbaar zijn.”

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.