CP3 by Basketball Totaal

Nieuwkomer Selby scoort 30 punten bij debuut

Binnenkomen bij Binnenland en meteen aanvallend je stempel drukken. Dan moet je van grote klasse zijn en dat is Shay Selby. De Amerikaanse scoorde 30 punten in de overwinning op koploper Lekdetec met 88-84.

Een extra speelster was nodig voor Binnenland en met Selby lijkt een topper te zijn gehaald. Aanvallend wel te verstaan, want verdedigend was het nog niet goed genoeg. Toch ging ze met 30 punten, 8 rebounds, 4 assists en 11 turnovers van het veld af.

Zera Butter scoorde 18 punten voor de thuisploeg, die naaste concurrent CTO zag verliezen van Grasshoppers (71-70) en zodoende weer richting derde plaats gaan.

Voor Lekdetec betekende het de tweede nederlaag op rij en daardoor komt de eerste plaats in gevaar voor de ploeg uit Bemmel.

De eerste helft bleef Binnenland aan de positieve kant van de score en werd het door een 10-0 run ineens 37-24. Toch kroop Bemmel dichterbij en bij rust was het nog maar drie punten (41-38). De tweede helft was het een prachtig gevecht. De dames vochten voor elke centimeter en Bemmel leek er met de winst vandoor te gaan door een score van Klerkx (69-73), maar Selby en Butter bleven scoren. Toen ook Lisa van den Adel een driepunter erin schoot was de voorsprong groot genoeg. Bemmel drong nog flink aan, maar vrije worpen kan je oefenen en dus scoren. Dat deed Binnenland keurig en hield de punten in eigen huis.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.