CP3 by Basketball Totaal

Nieuwe scheidsrechtersclinic op paastoernooi Berlijn

IMG_0802Na het succes van de clinic op het Easter Cup Moabit Tournament zal iBasketball Officiating’s Cool ook in 2016 een 3 PO clinic organiseren op het evenement in Berlijn. De inschrijving is per vandaag geopend! Het paastoernooi in Berlijn (en daarmee ook de clinic) vindt plaats tussen 24 en 28 maart.


Programma
De organisatie heeft ook dit jaar weer voor een 3 Person Officiating (3po) clinic gekozen, maar scheidsrechters die zich willen verbeteren in het ‘reguliere’ 2 person officiating (2po) worden niet helemaal aan hun lot overgelaten.

Clinicorganisator Bas Hendriks: ‘In eerste instantie is het een clinic voor 3 PO, maar er komen verschillende onderdelen aan bod die niet uniek voor 3 PO wedstrijden zijn. Denk aan bijvoorbeeld wedstrijdvoorbereiding of onsportieve fouten. De scheidsrechters (of coaches) die ruimte hebben in hun schema kunnen dan een kaartje voor die sessie kopen van hun gading en op hun kennis vergroten.

Nadat de puntjes op de eerste avond op de i gezet worden voor wat betreft looprichtingen en waar te kijken, zullen vanaf vrijdag de wedstrijden gefloten worden. Een ervaren groep coaches zal de wedstrijden begeleiden, en om de wedstrijden heen worden verschillende plenaire sessies belegd waarin de deelnemers aan de clinic van elkaar en de coaches weer kunnen leren.  In die sessies zullen bepaalde aspecten van het fluiten met 3 man besproken worden.

IMG_0806

Verbeteren
Niet minder dan de helft van de Nederlandse deelnemers van vorig jaar was niet actief in competities waar met 3 man gefloten wordt. Waarom deden ze toch mee? Merve Aslan:‘Ik had nog nooit met drie gefloten, maar doordat er erg sterke coaches stonden voelde je je elke wedstrijd beter worden. Een paar maanden na het toernooi werd ik zelfs gevraagd voor een wedstrijd van het Nederlands team U16.‘  Kansen te over dus voor mensen die graag willen leren, en coach Bhania is duidelijk: ´Het gaat er niet om of je met 3 kan fluiten of niet: loopovertredingen blijven loopovertredingen, fouten blijven fouten. Prima, je staat op een andere plek dan in 2 PO, maar daardoor wordt je je ook weer bewuster van je positie.  
Chris Peek van de werkgroep Arbitrage van de NBB: ‘3 PO is de toekomst van het fluiten. FIBA heeft die koers al ingezet door alle opleiding op 3 PO format te snijden tegenwoordig, dus jullie initiatief wordt van harte toegejuicht’

Officiating’s cool
Ben je het dus met ons eens? Officiating’s cool? Schrijf je dan in voor de clinic door een mail aan [email protected]  Wat krijg je tijdens de clinic?

  • Vier dagen onderdak in een hostel met alle andere deelnemers
  • Speciaal toernooishirt
  • Speciaal scheidsrechtersshirt
  • 3 maaltijden per dag
  • een kleine vergoeding voor je inzet bij de wedstrijden
  • Een citytour met al je 3 PO vrienden
  • In game coaching
  • Theoretische clinics tussen de wedstrijden door
  • Gegarandeerde terugreis als BETER scheidsrechter.

 

Alles inclusief voor een prijs van € 240,-

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.