CP3 by Basketball Totaal

Nieuwe Interim Technisch Directeur NBB

Een redelijk onbeschreven blad in basketballland: Krijn de Schutter, wordt aangesteld door de NBB als interim technisch directeur. Hij volgt tijdelijk Esther Wender op die zich op haar privé situatie wil concentreren.

Krijn de Schutter. Zijn naam heeft hij in ieder geval al mee. De Schutter was technisch directeur van de Rugbybond, meer specifiek bij het Vrouwen Sevensprogramma. In die functie was hij de eindverantwoordelijke voor het traject dat de Ladies Sevens in Rio had moeten brengen. De Oranjedames haalden het net niet, maar de Schutter deed in die tijd wel waardevolle contacten op bij NOC NSF. Hoewel de aanstelling van de Schutter op een moeilijk tijdstip komt, lijkt hij door zijn lijntjes met NOC-NSF een niet heel vreemde kandidaat.  De taak die hem wacht is echter wel een forse.

Wat staat er namelijk op zijn to do lijstje zeg tot eind van het jaar?

1. Nieuwe bondscoach benoemen bij de dames
2. De staven van de NJT’s aanstellen.

En wellicht dat er ook nog een ei gelegd moet worden over de Oranje Mannen. Die haalden namelijk het EK niet, en hier en daar hoor je geluiden dat de NBB het lef zou moeten hebben om out of the box te denken. Immers: ‘Als je doet wat je deed zul je krijgen wat je kreeg’.  Voor wat betreft de nationale teamprogramma’s mag je zeggen dat er dus iets moet veranderen.

We willen immers de senioren naar EK’s hebben, en de jeugdploegen tot stabiele A divisieformaties maken. Met de jongensploegen betekent dat spelen om promotie, waar de afgelopen jaren daar niet eens bij in de buurt gekomen werd. Misschien maar eens heel rigoreus alle staven vervangen?? Het is als ‘onbeschreven blad’ in de basketballwereld misschien wel makkelijker om vermeende heilige huisjes een zetje te geven dan als ‘insider’

In ieder geval blijkt de basketballbond waar de aanstelling van de Schutter misschien nog wel een betere zet is dan veel mensen denken het hoofdstuk PR nog niet helemaal door te hebben. Het bericht is niet te vinden op de site van de NBB, maar kwam op facebook in een printscreen waar de kop ‘persbericht’  boven te lezen was ineens langs. Ook Jacob Bergsma schreef er over.
De aanstelling van de Schutter had natuurlijk met een paginagroot artikel en wat fotos van de beste man aan alle geregistreerde persadressen gestuurd moeten worden. Wellicht dat er zelfs één van de vloggers die de basketballwereld ook in Nederland rijk is ingeschakeld moeten worden.

We gaan het zien wat er aan publiciteit komt de komende weken. Ik wens in ieder geval Ester veel sterkte thuis, en Krijn een hoop wijsheid in zijn nieuwe functie.

Bron: Hoopsjunk

een reactie

  1. Het gaat niet zo zeer om de poppetjes maar meer om de organisatie.25 trainingsdagen per jaar is niet veel om een team voor te bereiden op een EK waar 8 wedstrijden in 10 dagen gespeeld moeten worden. Om nog maar te zwijgen over spelers die om welke reden ook niet uit komen voor het vaderland. Hopelijk kan de ad interim daar eens vanuit een andere invalshoek naar kijken. En het zou geweldig zijn als hij dan ook een potje geld meebrengt.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.