CP3 by Basketball Totaal

Nieuwe DTL moet doorstroming naar DBL bevorderen

In het seizoen 2014-2015 zal het Nederlands basketball een competitie rijker zijn: de Dutch Talent League. De NBB en de FEB hebben gezamenlijk het initiatief genomen tot de start van de league, die de doorstroming van jonge spelers naar de Dutch Basketball League moet bevorderen. In het plan zoals dat door de NBB en de FEB via de respectieve websites naar buiten is gebracht, wordt echter met geen woord gerept over de Van Gend & Looswagen vol povere buitenlandse spelers in de DBL, die de doorstroming daadwerkelijk belemmeren.

Volgens NBB en FEB gaat met de Dutch Talent League een lang gekoesterde wens van de DBL-coaches in vervulling. De DBL-clubs worden met het verlenen van een vergunning verplicht gesteld deel te nemen aan de DTL. Andere gegadigden moeten eerst langs een commissie: een tijdelijke werkgroep van vertegenwoordigers van NBB en FEB. Wie in die commissie zitting hebben en hoe de commissie functioneert, vermeldt de berichtgeving helaas niet.

Het begrip ‘talent’ blijkt niet aan leeftijd gekoppeld te zijn. Het gros van de spelers in de DTL wordt geacht jonger dan 23 jaar te zijn, maar voor twee ‘oudere jongeren’ van maximaal 25 jaar wordt een uitzondering gemaakt.

Lees hier de complete berichtgeving over de Dutch Talent League

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.