CP3 by Basketball Totaal

Nienke Kathmann Neemt Afscheid Van U20 Rent A Professional

Bemmel – De 17-jarige Nienke Kathmann, één van de shooting guards van het U20-team van Rent A Professional, heeft na twee seizoenen U20-eredivisie besloten om een stapje terug te doen. Nienke Kathmann, de dochter van Batouwe-voorzitter en voormalig U20 assistent-coach Michel Kathmann, zal haar basketballcarrière voortzetten bij het tweede team van Batouwe, dat bovenin de Rayon Hoofdklasse speelt.Nienke Kathmann begon al op 5–jarige leeftijd met basketball bij Batouwe Bemmel. Samen met Fenne van der Wielen en iets later ook Denise Peters speelde ze toen al bij de mini’s. Sanne en Marit waren toen haar trainsters. Met de mini’s wist ze een paar keer kampioen van de regio te worden. Nienke Kathmann stroomde door via de U14 naar de U16 van Batouwe. Met dit team, dat door haar vader en later ook Thijs Sloot werd getraind, werd ze twee keer kampioen. Vervolgens maakte ze een 1-jarig uitstapje naar Wildcats Nijmegen, dat in de U16-eredivisie (eigenlijk RayonCombi) ging spelen. Patrick Overman was de beoogd trainer, maar hij overleed vlak voor de start van het seizoen, hetgeen grote indruk maakte op Nienke. Afgelopen twee seizoenen speelde ze U20-eredivisie in Bemmel bij trainer Thijs Sloot. Met dit team werd ze 9e respectievelijk 7e van Nederland. In de U18-categorie behaalde ze afgelopen mei een bronzen plak bij de strijd om het Nederlands Kampioenschap.

Nienke Kathmann trainde een paar jaar geleden kort bij de regioselectie en stroomde snel door naar de selectie van Rayon Oost. Twee jaar maakte zij deel uit van het Rayonteam dat door René Heeres werd getraind. De stap naar de Nederlandse selectie lukte echter net niet.

Na 12 jaar basketball, waarvan de afgelopen drie jaar heel intensief, heeft Nienke Kathmann met pijn in het hart besloten (voorlopig?) een stapje terug te doen. De vele (trainings-)arbeid weegt niet meer op tegen het plezier dat ze uit basketball haalt. Nienke Kathmannn gaat Rayon Hoofdklasse spelen met Batouwe 2. Nienke Kathmann zal de meiden van U20 missen, ze zal hun trouwste supporter zijn, maar hoopt bij Dames 2 weer haar plekje te vinden.

Vorig seizoen speelde Nienke Kathmann al met U20-teamgenoten Wenneke Meijers, Denise Peters en Lina Li als bankspeelster in het tweede team van Batouwe. Vanaf komend seizoen zal dit nu haar vaste team zijn.

Foto: © Pieter Brandjes

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.