CP3 by Basketball Totaal

Nico Bosman overleden

Op zaterdag 15 augustus is Nico Bosman op 89-jarige leeftijd overleden. In de jaren zeventig raakte Kapper Bosman vergroeid met het Leidse basketbal. Met zijn markante stem en gestoken in een gifgroen pak stelde hij de spelers in de Vijf Meihal voor.


Destijds woonden de families Bosman en Reekers naast elkaar. Dit zorgde voor de betrokkenheid van Bosman met het Leidse topbasketbal. De voorverkoop van kaartjes in de kapsalon aan de Churchilllaan bracht menig basketbalfan op de praatstoel bij Bosman. Uiteraard was er maar één onderwerp: basketbal! Toen op een zeker moment Bosman de presentatie van de teams in de Vijf Meihal op zich nam, werd hij in de tijd van Parker Leiden met zijn markante stem snel een begrip, niet alleen in het Leidse basketbalgebeuren, maar in heel Nederland.

Hoewel er in de Vijf Meihal altijd gewerkt werd met een microfoon en een geluidsinstallatie, was dat voor Bosman eigenlijk niet nodig. Toen de installatie een keer niet naar behoren werkte, legde Bosman de microfoon ter zijde. Met zijn stem kreeg hij de druk bezette Vijf Meihal helemaal stil, waarna het voorstellen van de spelers gewoon door kon gaan.

Ooit liep de legendarische speaker van Leiden op een rommelmarkt tegen een gifgroen pak aan. Dat trok hij vervolgens bij het presenteren aan. Deze grappige verschijning werd zijn handelsmerk. In de loop der jaren werden ook zijn kinderen en kleinkinderen door het basketbalvirus aangestoken.

bosman

Heel veel sterkte gewenst aan de nabestaanden van Nico Bosman. Hij zal worden gemist!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.