CP3 by Basketball Totaal

New Stars verliest nipt van Attacus

Na de uitwinst twee weken geleden tegen Virtus stond er wederom een uitwedstrijd op het programma tegen Attacus. De ploeg uit Veghel heeft een fysiek sterk team met veel schutters maar beide teams hebben moeite om de basket te vinden in de 1e periode (13-14). New Stars heeft vooral moeite met de verdedigende druk van de tegenstander en door het gebrek aan beweging gaat het scoren moeizaam.

Daarnaast verliest New Stars verdedigend de schutters van Attacus regelmatig uit het oog en met drie driepunters komt Heren 1 achter (39-30). Na de rust speelt Heren 1 echter uitstekend basketbal, verdedigend worden de schutters aan banden gelegd en aanvallend gaat het tempo omhoog. Langzaam maar zeker wordt de achterstand omgezet in een  voorsprong en zelfs uitgebreid tot 6 punten verschil (53-59). Maar wederom komt Attacus langszij met twee drietjes waardoor het met minder dan 3 minuten te gaan 2 punten voor staat (71-69). Als Daniel Veenhoven echter met 6 punten op rij doorkomt en een werkelijk uitstekende wedstrijd speelt  lijkt er een stunt in te zitten (73-75) maar wederom een driepunter doet Heren 1 de das om (79-75).

 

Reactie coach Joost van Hoeflaken; we hebben het nagelaten om een tegen een van de sterkste teams van de competitie onszelf te belonen. Vooral in de slotfase lieten we verdedigend wat steekjes vallen maar het is duidelijk dat er voldoende kwaliteit in deze selectie zit.

 

Kwartstanden: (13-14) (28-19) (12-23) (26-19)

Scores: Daniel Veenhoven 28, Thomas Rijkers 12, Thomas Zalingen, Mor Fall en Sherwin Demei allen 9

 

Heren 1 speelt as zondag 18:45 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Pendragon in de Waterlelie

 

Bron: New Stars

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.