CP3 by Basketball Totaal

Nederlands team heeft eerste meeting erop zitten

De mannenploeg van Oranje heeft een eerste bijeenkomst gehad in aanloop naar het EK in Zagreb. Er was een groep van twintig internationals uitgenodigd, maar niet iedereen kon komen. Onder de aanwezigen waren bondscoach Toon van Helfteren, Sam Jones en onder andere Kees Akerboom (jr.), Slagter en Wessels.

Ook de Jong en Kherrazi waren aanwezig en nog een aantal anderen. Er werd een presentatie gegeven door onder andere het nieuwe bestuur van de stichting rondom oranje. De focus is een vijfjaren plan en daarin worden ook de jongens jeugdteams meegenomen.

Bert Kragtwijk en Rolf Franke gaven de presentatie, maar ook onder andere Ormskerk waren aanwezig en oud internationals Kuipers en Akerboom senior.

Van Helfteren is nog niet definitief vastgelegd, maar het ziet er goed uit dat de bondscoach zal blijven. Begin juli wil Van Helfteren al beginnen met de voorbereiding op het komende EK.

Kortom goed nieuws voor de kerstdagen!

2 reacties

  1. Anne Franke Zwart

    Goed dat er een klein halfjaar voor de EK wat staat te gebeuren
    NBB moet de initiatiefnemers de ruimte geven om het plan verder uit te werken
    Ben benieuwd wie er allemaal meegaan, als je leest dat bijvoorbeeld een Akerboom jr. er nu wel als de kippen bij is, zal wel van pappie komen.
    Norel en Smulders zeker aan de ploeg van afgelopen zomer toevoegen, ook kijken naar de spelers met blessures in die periode. Maar zeker geen afmelders welke niets van zich laten horen zoals een Cunningham

  2. Na vijf jaar begint het pas voor de jeugd. Neem aan dat die vijf jaar sowieso verlengd wordt met nog eens vijf jaar. Anders is het wederom adhoc werk.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.