CP3 by Basketball Totaal

Nederlanders over de grens: Roijakkers soeverein aan kop in Duitse Pro-A

In deze rubriek volgen we wekelijks de verrichtingen van de belangrijkste Nederlandse spelers en coaches die in het buitenland actief zijn.

Robin Smeulders (EWE Oldenburg) is een aantal weken uitgeschakeld door een scheuring van een kruisband in zijn linkerknie. Vanuit Engeland bereiken ons wat tegenstrijdige berichten over Gerald Robinson, we weten dat hij licht geblesseerd is, maar een bron meldde ons dat hij was ge-cut door Cheshire. Hier komen we nog op terug.

Duitsland

Het blijft crescendo gaan met het BG Göttingen van de jonge Nederlandse coach Johan Roijakkers. Het begint er steeds meer op te lijken dat Roijakkers team een klasse apart is in de Duitse Pro-A, het is natuurlijk nog vroeg in het seizoen maar het lijkt er wel op dat Göttingen binnen twee jaar het verloren terrein goed gaat maken en volgend seizoen weer te bewonderen is in de BEKO-BBL.

Zondagmiddag werd thuis, voor ruim 2600 toeschouwers, ook Erdgas Ehingen aan de zegekar gebonden. Na een sterke eerste kwart (28-19), werd de rust bereikt met een 45-37 stand. Na de pauze kwam de overwinning nooit echt in gevaar en behaalde het team van Roijakkers met 82-73 hun tiende overwinning van het seizoen. Stand Pro-A: 1. BG Göttingen 11-20, 2. Science City Jena 11-16, 3. MLP Academics Heidelberg 11-16, 4. VfL Kirchheim Knights 11-14, 5. BV Chemnitz 99 11-14.

Thomas Roijakkers leed met zijn Recklinghausen een pijnlijke 67-83 nederlaag in eigen huis tegen de no. 2 van de Pro-B Schwelmer Baskets. Thomas bij de persconferentie: “ “We moeten onze houding te veranderen!”  In feite kan men  de woede begrijpen van de coach vanuit een psychologisch perspectief.  “We moeten gewoon beter verdedigingen.” Het is een kwestie van instelling” aldus Thomas Roijakkers. Recklinghausen staat nu zesde in de Pro-B met 9-10.

Spanje

De beiden Nederlanders Roeland Schaftenaar en Kevin van Wijk leden met hun teams respectievelijk Breogan en Oviedo een nederlaag in de LEB-Gold. Ondanks een sterk optreden van Roeland Schaftenaar – 19 punten en 5 rebounds – ging de wedstrijd tegen Cocinas.com met 82-81 verloren. Kevin van Wijk verloor met Oviedo uit bij Coruña 69-66. Kevin was goed voor 4 punten en 3 rebounds in 18 minuten. Breogan staat nu derde, terwijl Oviedo naar de vijfde plaats zakte.

In de EBA-competitie blonk de jonge pointguard Lars Jansen uit. Aan de hand van de Nederlander won zijn team Plasencia met 74-62 van CB Novaschool. De Nederlander speelde ruim 36 minuten en liet 16 punten, 2 rebounds en 6 assists aantekenen. Placensia staat nu vijfde in de EBA-Divison D, vlak achter het tweede team van Cajasol Sevilla en Unicaja Malaga.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.