CP3 by Basketball Totaal

Nederlanders in het buitenland

In deze rubriek volgen we wekelijks de verrichtingen van de belangrijkste Nederlandse spelers en coaches die in het buitenland actief zijn.

Duitsland

Robin Smeulders staat met zijn team EWE Oldenburg na de uitwinst bij Bayreuth (65-78) op de een gedeelde eerste plaats in de BBL. Lang ging de wedstrijd in Bayreuth gelijk op. Geen van beide teams kon afstand nemen wat resulteerde in 34-33 ruststand. Ook na het derde kwart was er eigenlijk geen verschil: 55-53. In het vierde kwart speelde Oldenburg een versnelling hoger en liep snel weg bij Bayreuth. De thuisploeg had hier geen antwoord op, waarna Oldenburg een toch nog ruime 65-78 overwinning kon boeken. Center Robin Smeulders kwam 23 minuten in actie en werd met 17 punten topscorer. Verder plukte hij vier rebounds uit de lucht.

Johan Roijakkers coachte zijn team BG Göttingen naar de vijfde opeenvolgende overwinning in de Pro-A. Thuis tegen Crailsheim wist het team van Roijakkers wederom pas in het vierde kwart de wedstrijd naar zich toe te trekken, na de gehele wedstrijd op achterstand te hebben gestaan. In dat vierde kwart vochten de ‘viooltjes’ zich terug in de wedstrijd en bleken op het einde over de sterkere zenuwen te beschikken: 86-82. Het team van Roijakkers staat nu alleen op kop in de Pro-A.

De derby Recklinghausen - Herten Thomas Roijakkers wist in een uitverkochte hal de plaatselijke derby tegen de Herten Löwen (foto) helemaal naar zijn hand te zetten. Zijn team Citybasket Recklinghausen was heer en meester op het speelveld (78-46) en staat nu in de middenmoot van de Pro-B. Dagenlang werd er in Recklinghausen en Herten over niets anders gepraat. Tot de pauze was het een echte derby (27-22) met alles erop en eraan: spanning, fouten en een geweldige sfeer op de tribunes. Na de pauze had coach Roijakkers wat veranderingen toegepast en dat bleek goed te werken. Recklinghausen overklaste Herten na de pauze totaal en behaalde onder triomfantelijke toejuichingen van de eigen fans een simpele ‘Derby-Sieg’ over Herten.

Spanje

Roeland van Schaftenaar verloor met Breogan in eigen huis van Coruña 60-63. Door deze nederlaag zakte het team van Roeland naar de middenmoot in de LEB-Gold league. Ondanks het feit dat Breogan de wedstrijd bij vlagen domineerde, was het team te veel afhankelijk van de scoreinbreng van McGee, Diouf en Schaftenaar. Vooral toen Diouf door foutenlast langdurig naar de kant moest greep Coruña zijn kans. Roeland Schaftenaar speelde ruim 37 minuten in deze wedstrijd en scoorde twaalf punten, pakte acht rebounds en had twee assists.

Kevin van Wijk (foto) won met Oviedo verrassend de uitwedstrijd bij Palencia met 69-72 en nestelde zich door deze zege in de top drie van de Spaanse LEB-Gold league. Na een desastreus eerste kwart (16-4),  kwam Oviedo langzaam dichterbij, maar wist zich pas in de slotfase langs Palencia te worstelen: 67-69. In de laatste minuut was Oviedo het koelbloedigst en behaalde met 69-72 een benauwde overwinning. Kevin van Wijk speelde een ietwat ongelukkige wedstrijd. De Nederlandse forward kwam 20 minuten in actie waarin hij twee punten tegen 17 procent liet noteren, verder pakte hij twee rebounds en gaf één assist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.