CP3 by Basketball Totaal

Nederlanders in het buitenland: Sebastiaan Boissevain

Deze week ook weer  een interview met een speler  in het buitenland Kim Hermens ging in gesprek met: Sebastiaan Boissevain

Wat is je geboortedatum?
14 Augustus 1997. (Haarlem) wonend in Hoofddorp.

Wat is je huidige team en land?
University of Maine at Presque Isle

Op welke positie speel je?
Power Forward/Center

Hoe lang speel je al basketball en hoelang in het buitenland?
9 jaar, dit is mijn 2e jaar in het buitenland

Hoe ben je begonnen met basketball en hoelang speel je al in het buitenland?
9 jaar, een goede vriend van mij toen der tijd speelde basketbal en haalde mij over om een keer mee te trainen. Met mijn lengte was het wel een toepasselijke sport.

Wat mis je het meeste aan Nederland? Familie, vrienden. Nuchterheid van Nederlanders, en de gezelligheid in bijv. Amsterdam.

Wat zijn je goede kwaliteiten?
Work ethic.

Wat zijn je minder goede kwaliteiten?
Ik heb veel slaap nodig

Waar hoop je over 4 jaar te spelen?
Een professioneel team ergens in Europa.

Waar ben je het meeste trots op?
Het Nederlands Kampioenschap u20 winnen in seizoen 2015-2016.

Wat mis je niet aan Nederland?
Het spelen van maar 1 wedstrijd per week.

Wat is je favoriete plaats?
Amsterdam.

Kobe Bryant of Lebron James?
 Kobe Bryant, zijn killer instinct en “mamba mentality” zijn bijna onmenselijk.

Waarom heb je voor je huidige team en land gekozen?
Ik heb voor Amerika gekozen omdat ik voor een college wilde spelen om opleiding te combineren met basketbal. Ik heb voor de specifieke school gekozen omdat ik meteen een bijdrage kon leveren aan het team en het een kleine school in een klein stadje is en er dus weinig afleidingen zijn.

Wat zijn je verwachtingen van jezelf en van je team?
Mijn verwachtingen voor mijzelf zijn om een startende positie in het team te krijgen en alles eraan te doen om mijn team te helpen met winnen. Verwachtingen voor het team zijn om de National Tournament te halen dit jaar.

Wat is het verschil tussen basketballen in het land waar je nu zit en Nederland?
 Het wordt hier veel serieuzer genomen en er zijn een stuk meer trainingsmogelijkheden. School en basketbal worden gecombineerd en je word dus ook goed begeleid in het combineren hiervan. Qua basketbal stijl zelf is Amerika een stuk ruwer en fysieker, spelers zijn over het algemeen sterker, groter en spelen liever op kracht dan op finesse.

Heb je rituelen voor of na de wedstrijden?
Ik douche vaak heel kort vlak voor een wedstrijd.

Hoe ziet een normale dag er voor jou uit?
Ik word wakker rond 7 uur ‘s ochtends, eet ontbijt in de cafetaria, heb een individuele training rond 8 uur (vaak ongeveer een uur). Na de eerste training neem ik een powernap, ga ik naar de les en/of eet ik lunch. Na de les heb ik vaak team krachttraining aansluitend op de team basketbal training. In de avond werk ik 3x per week als supervisor van mijn “dorm” om wat bij te verdienen.

Wat hoop je dit seizoen te kunnen leren?
Een consequentere dreiging te zijn van de

Wat is je favoriete website?
Youtube
Hoe zou jou leven er nu uit zien zonder basketballen?
zou hoogstwaarschijnlijk psychologie studeren in Amsterdam en in het weekend uit gaan met vrienden
Wa moet je zeker 1 keer doen in je leven?
Skydiven

Wie is je held(en)?
Giannis Antetokounmpo

Wat is je motto?
Work ethic eliminates all fear.

Sebastiaan Bedankt en succes in Usa.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.