CP3 by Basketball Totaal

Nederlanders in het buitenland: Scott Kraaijenbosch

Vanaf vandaag komt er elke week een interview met een speler/speelster die in het buitenland speelt.
Kim Hermens ging in gesprek met: Scott Kraaijenbosch.

wat is je geboortedatum ?
9 oktober 1998 te Spaarndam.
waar speel je nu?
Janus Basket Fabriano in Italië.
Wat is je positie?
Shooting guard
hoelang speel je al basketball en hoelang in buitenland?
Ik basketbal nu 8 jaar en dit is mijn eerste seizoen in het buitenland.
Hoe ben je begonnen met basketballen?
Als kind heb ik veel gezwommen, maar ik wilde eigenlijk iets met wat meer teamverband proberen en een paar klasgenootjes van mij zaten al op basketbal en die vroegen of ik een keer mee kwam doen.
wat mis je het meeste aan Nederland?
Vooral vrienden en familie, ook al spreek ik die nu ook nog genoeg. Toch is het dagelijks zien van vrienden/familie wel wat anders. Toevallig werkt mijn broer nu ook Italië dus hij en mijn ouders komen ook af en toe langs. Gelukkig heb ik goede mensen om me heen die mij motiveren.
Wat zijn je goede kwaliteiten?
Verdedigen, competitief zijn, in teamverband spelen en hard werken natuurlijk.
Wat zijn jou minder goede kwaliteiten
Ik wil beter kunnen dribbelen en finishen met mijn linkerhand.
Waar hoop je over 4 jaar te spelen?
Over 4 jaar hoop ik in een sterke competitie te spelen waar dan ook ter wereld en een belangrijke rol binnen mijn team te hebben. De club/het land maakt mij eigenlijk niet zo veel uit.
waar ben je het meest trots op?
Dat ik op een heel laag niveau ben begonnen met basketballen en ik met behulp van mijn ouders, coaches en teamgenoten veel ben ontwikkeld en nu op een hoog niveau speel.
wat mis je niet aan Nederland?
Eerlijk is eerlijk, het lekkere weer in Italië bevalt me wel.
Wat is je favoriete plaatsen?                                                                                                                                                Vind ik lastig om te kiezen, maar mijn favoriete plaatsen zijn Spaarndam, Haarlem en Amsterdam.
kobe bryant of lebron James en waarom?
Heel lastig om te kiezen, zowel Kobe als Lebron zijn enorm goed maar als ik voor één moest kiezen is het toch wel Kobe omdat ik vind dat Kobe een nog betere work ethic heeft en mentaal van een ander level is dan Lebron. Niet dat Lebron geen goede work ethic heeft maar ik ben gewoon meer een Kobe-guy.
waarom heb je voor je huidige team (land gekozen)
Ik ken de coach al van een Summer League in Spanje waar ik vorig seizoen heb gespeeld en het klikte goed tussen ons. Ik heb het gevoel dat ik hier heel veel kan ontwikkelen, zowel als speler als persoon en dat was voor mij erg belangrijk. Ook wilde ik heel graag in het buitenland spelen, dus toen deze kans kwam heb ik snel besloten.
wat zijn mijn verwachtingen van mijzelf en van mijn team?
Van mijn team is mijn verwachting dat we voor iedereen een lastige tegenstander worden en we een goed seizoen draaien. Van mijzelf is dat ik gedurende het seizoen heel veel ontwikkel en ik ook meer ga scoren dan voorheen.
wat is het verschil tussen basketballen in Nederland en het land waar je nu basketballt?
Vooral het teamspel staat hier voor mijn gevoel nog meer centraal. Minder dribbelen, veel minder één tegen één en juist meer de extra pass gebruiken.
heb je rituelen voor of na elke wedstrijden?
Niet echt vaste rituelen, maar ik hou wel van goed eten een paar uur voor de wedstrijd en muziek voor de wedstrijd. Voor sommige zal dit klinken als een rare combi, maar ik hou zowel van hardstyle als hiphop…
hoe ziet een normale dag er voor jou eruit?
Om 8 uur s ’ochtends gaat de wekker, om 9 uur gaan we richting de sporthal en hebben we training van 10 tot ongeveer 12 uur. Het lunchen doen we altijd gezamenlijk met het hele team (pasta, iedere dag pasta) en in de middag ben ik bezig met Italiaans leren of hebben we nog een extra training. Rond 5 uur gaan we weer richting de sporthal en hebben we training tot ongeveer 8 uur.
Wat hoop je dit seizoen te kunnen leren?
Een hele consistente speler te worden.
Wat is je  favoriete internet site?
Ibasketball.nl en facebook.com
hoe zou jou leven er nu uit zien zonder basketball?
Waarschijnlijk een hbo studie volgen en een bijbaantje.
wat ik zeker 1 keer in het leven moet doen
Een lange wereldreis maken.
Wie zijn jou held(en)?
Sowieso mijn ouders en broer, Kobe/Lebron/Paul George, Muhammad Ali en Skip Samson.
Wat is je motto?
Suffer now & live the rest of your life as a champion.

Namens ibasketball veel succes dit seizoen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.