CP3 by Basketball Totaal

Nederlanders in het buitenland: Melanie Chirinos

hoe ben je begonnen met basketbal?
Ik ben begonnen in Emmen als 10 jarig meisje by EBV Mustangs.

Voor welke clubs heb je gespeeld?
Ik heb gespeeld voor EBV Mustangs in Emmen, Basketball Academy RTC Noord in Groningen, Celeritas Donar in Groningen, Colegio Aleman in Valencia, Spanje.

Waar speel je nu basketbal en waarom deze club?
Ik speel nu voor Victory Christian Center School in Charlotte, North Carolina. Ik heb er voor gekozen, omdat ik het echte school leven in Amerika wilde beleven en omdat het ook zoiets was van het is nu of nooit, het is een kans die je misschien niet meer krijgt.

Wat basketbal een leuke sport voor jou?
De snelheid van basketbal en de energie van het publiek.


Waar ben je het meeste trots op wat je tot nu toe hebt bereikt ?
Ik ben het meest trots op het feit dat ik hier in Amerika ben. Het is een droom die uitkomt. Iets anders waar ik ook trots op ben, is dat ik ben aangenomen op een universiteit in Massachusetts en dat ik nu met iets meer vertrouwen kan zeggen dat ik hier blijf.

Hoe ziet een normale dag er voor jou uit?
Een normale dag ziet er als volgt uit: Ik sta op 6 uur op, douchen, aankleden en eten; om kwart over 7 ga ik de deur uit en worden wij (met nog 4 meiden) naar een locatie dichtbij gebracht voor de schoolbus; om 8 uur begint school en heb ik les tot 15.00 uur en word ik met de bus naar de gym gebracht om te trainen; de training is van 15.45 tot 17.15, na de training ga ik weer naar huis. Ik train 5x in de week, maar soms ook 3x in de week vanwege wedstrijden, wij hebben nooit wedstrijden in het weekend en zeker niet op zondag vanwege de kerk.

Wat is het schil tussen basketbal in Nederland en waar je nu speelt?
Het spel is hier wat sneller, meer athletisch en wij spelen 4×8 minuten. Mijn coach heeft zelf in de NCAA gespeeld en gecoacht, dus alles wat wij leren, of het nu mentaal of fysiek is, het is allemaal in de buurt van NCAA college niveau, zodat wij voorbereid zijn op wat er komen gaat. Ook beginnen wij met de volkslied voor elke wedstrijd aan.

Wat hoop je dit seizoen te bereiken voor jezelf en voor het team?
Ik hoop dat wij als team de States kunnen winnen in North Carolina, ook als een cadeautje voor de 3 Seniors (inclusief ik) in de team. Wij zijn ook als team number 16 in de “Sweet 16”, de Sweet 16 is zeg maar de 16 beste teams in Charlotte. Voor mijn school is dit een big deal, want 15 jaar geleden was de laatste keer dat mijn school in de top 16 stond, dus het is heel speciaal dat wij als team er nu in staan.

Heb je tips voor kinderen die ook in het buitenland willen spelen?
Ga je dromen achterna, hoe moeilijk het ook is en hoelang de weg ook is never give up.

Wil je nog iets zeggen tegen de mensen in Nederland?
Don’t give up on your dreams, because dreams come true!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.