CP3 by Basketball Totaal

Nederlanders in het buitenland: Jaap Mutsaers

Deze week weer een interview met een Nederlander in het buitenland. Deze week interviewde Kim Hermens: Jaap Mutsaers.

Wat is je geboortedatum?
4 April 1998, geboren in Mierlo. Woon plaats is Belleville Illinois.

Wat is je huidige team Land?
University of Lindenwood-Belleville Lynx Mens Basketball USA

Op welk positie speel je?
Center

Hoelang speel je al basketball en hoelang in buitenland?
Ik speel nu al 10 jaar met veel plezier basketbal. Hiervan heb ik er tot nu toe 1 van in het buitenland besteed.

Hoelang speel je al basketball? Hoe ben je begonnen met basketballen?
Toen ik 10 jaar oud was begon ik met basketballen bij een kleine lokale club in Geldrop (EBCG). Na 2 jaar besloot ik de overstap te maken naar basketbal academies

Wat mis je het meeste aan Nederland?
De kookkunsten van thuis, mijn familie en mijn vrienden natuurlijk. Ik heb het hier erg goed naar mijn zin maar af en toe zou ik toch graag mijn familie of mijn vrienden willen zien. Ik moest in de USA ok veel zelfstandiger worden, omdat ik zo ver weg was van familie moest ik mijn problemen zelf oplossen.

Wat is je goede kwaliteiten?
Ik blijf altijd graag bescheiden maar als ik moet kiezen dan zou ik me zelf wel hardwerkend en doorzettend noemen

Wat is je minder goede kwaliteiten?
Ik kan niet tegen mijn verlies. Soms laat ik de frustratie en het verlies van een training of wedstrijd te lang hangen, en daar kan ik dan echt een paar dagen mee lopen.

Waar hoop je over 4 jaar te spelen?
Over 4 jaar zie ik me zelf graag nog druk betrokken in het basketbal leven. Of ik nog in op college zit weet ik dan nog niet maar dat moet ik nog gaan beleven!

Waar ben je het meest trots op?
Ik heb meer dan 50 keer voor het Nederlandse team uit mogen komen onder Eric Kropf. De 2 Nationale titels en de nationale bekers die ik met mijn fantastische teams heb gehaald, en natuurlijk het feit dat ik college in de USA speel

Wat mis je niet aan Nederland?
Er zijn vrij weinig dingen die ik niet mis in Nederland.

Wat is je favoriete plaats?
Mijn favoriete plaats is toch wel echt mijn geboorte plaats Mierlo in het zonnige Brabant

Kobe Bryant of Lebron James en waarom?
Ik kies toch wel echt voor Lebron James. Hij is alround zo goed en sterk. Begrijp me niet verkeerd Kobe is echt fantastisch maar Lebron is gewoon completer.

Waarom heb je voor je huidige team 
Ik heb voor de USA gekozen omdat ik hier de ultieme basketbal ervaring kan hebben en dit combineren met een goede studie. In Nederland is dit op sommige plekken wel te doen, maar niet altijd even makkelijk als hier.

Wat zijn jou  verwachtingen van jezelf  en van jouw  team?
Voor dit seizoen heb ik hoge verwachtingen. Het basketbal niveau ziet er goed uit en de coaching staf ligt me erg goed. Persoonlijk wil ik vooral gezond blijven en alles er uit halen wat er in zit

Wat is het verschil tussen basketballen in Nederland en het land waar je nu basketbalt?
In Amerika is het spel gewoon veel sneller en vooral op het fysieke aspect is er een groot verschil met Nederland. Fundamenteel is het niveau wel lager dan in Nederland, maar dit wordt allemaal gecompenseerd met puur atletisch vermogen

Heb je rituelen voor of na elke wedstrijden?
Persoonlijk heb ik niet een echti ritueel. Ik wil graag goed eten en sociaal bezig zijn met de mensen om mij heen. Als ik te erg in mijn eigen wereld ga zitten dan maak ik nerveus en zet ik te veel druk op me zelf

Hoe ziet een normale dag er voor jou eruit?
Ik begin bijna iedere om 8 uur met school. Om 3 uur moet er aan de gewichten getrokken worden en dan is er om 7 uur training tot 9. Af en toe is deze avond training ook om 6 uur in de ochtend maar dat verschild

Wat hoop je dit seizoen te kunnen leren?
Sterker spelen, ik ben erg groot maar speel niet altijd zo. Het is erg belangrijk dat ik dominanter word in de aanval.

Wat is je favoriete internet site?
YouTube, Ik kijk graag naar sport video’s of naar Topgear, en dit staat hier allemaal op.

Hoe zou jou leven er nu uit zien zonder basketball?
Zonder basketbal zat ik nu waarschijnlijk op een MBO of HBO in Eindhoven. Ik zou veel minder vrienden hebben en ik had dan nooit mijn vriendin ontmoet

Wat moet je zeker 1 keer in je leven gedaan hebben?
Ik zou toch wel echt een keer op safari willen gaan. Dit lijkt me zo gaaf.

Wie zijn je held(en)?
Mijn Sporthelden zijn Hakeem Olajuwon en Vlade Divac. In sport zijn dit mijn absolute voorbeelden. Verder zijn het mijn ouders, die mij iedere week door heel Nederland heen gereden hebben om te zorgen dat ik kon basketballen

Wat is je Motto?
Go Hard or Go Home.

Namens ibasketball succes in USA

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.