CP3 by Basketball Totaal

Nederlanders in het buitenland: Ivan Labudovic

Dit seizoen is er weer elke week een interview met een speler die in het buitenland speelt.
Wij beginnen met een speler die vorig seizoen voor Waterland u24 speelde en dit seizoen naar Italië is verhuisd.

Kim Hermens ging in Gesprek met Ivan Labudovic.

Hoe ben je begonnen met basketbal?
Ik zat altijd al op voetbal en vond het erg saai worden. Dus besloot ik om een keer mee trainen bij een basketbal club genaamd D.W.V. omdat een goeie vriend van me vroeg om daar te komen trainen/spelen.

Voor welke clubs heb je gespeeld?
D.W.V. – Waterland – Apollo

Waar speel je nu basketbal? En waarom deze club?
Ik speel op dit moment bij Orlandina Lab/Baket omdat ik weet dat ik bij hun een betere speler kan worden en kan doorgroeien naar een betere club.

Wat maakt basketbal een leuke sport voor jou?
Wanneer je denkt dat je genoeg of veel weet zijn er nog zoveel dingen die je nog niet weet en moet leren en dat maakt het voor mij leuk omdat ik het altijd leuk vind en er open voor sta om nieuwe dingen te leren. Het zit vol actie en het staat nooit stil en the game kan elke moment veranderen van momentum wat het spannend maakt.

Waar ben je het meeste trots op wat je tot nu toe hebt bereikt ?
Ben trots op de vooruitgang die ik heb gemaakt als een speler omdat ik nooit heb verwacht dat ik op een hoog niveau zal kunnen spelen en al helemaal niet om in Italie mee te kunnen trainen met een League A2 team en te kunnen spelen op een goed niveau.

Hoe ziet een normale dag er voor jou uit?
Op dit moment ben ik aan het revalideren vanwege een knie blessure dus ben ik veel aan het rusten en bijna elke dag in de gym bezig om mijn benen te versterken. Na mijn revalidatie zal ik dagelijks om 6 uur moeten opstaan om me klaar te maken voor de training met de heren. Zodra ik klaar ben met trainen ga ik met een groepje naar onze restaurant om wat te eten. Na dat we klaar zijn met eten gaan we naar onze appartement om onze tas in te pakken voor de volgende training en na onze laatste training gaan we meestal wandelen door de stad of gaan we zwemmen in de zee.

Wat is het schil tussen basketbal in Nederland en waar je nu speelt?
Het contact tussen de spelers en coaches/club is in Italie beter omdat ik heb gemerkt dat ze dagelijks willen weten hoe het met je gaat en of er iets aan de hand is wat hun moeten weten. Gelukkig heb ik Nederland ook coaches gehad die zo zijn en merk ik ook dat bepaalde clubs daar nu mee bezig zijn.

Wat hoop je dit seizoen te bereiken voor jezelf en voor het team?
Ik verwacht dat we in de finals komen omdat we een heel sterk team hebben en een goeie coach hebben die ons goed helpt. Zelf hoop ik dat ik kan ontwikkelen als een speler door vaak mee te trainen met de eerste team en vervolgens mee te kunnen spelen met ze.

Heb je tips voor kinderen die ook in het buitenland willen spelen?
Blijf altijd werken aan je game want ik geloof dat iedereen in het buitenland kan spelen met de juiste mentaliteit en met de juiste trainingen. Er zijn genoeg goeie coaches/trainers in Nederland waar je veel van kan leren en het kost niks om ze te vragen waar je beter in kan worden om de volgende stap te kunnen nemen.

Namens ibasketbal succes dit seizoen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.