CP3 by Basketball Totaal

Double-double voor Schaftenaar

In deze rubriek volgen we wekelijks de verrichtingen van de belangrijkste Nederlandse spelers en coaches die in het buitenland actief zijn.

Duitsland

EWE Oldenburg met Robin Smeulders deelt, na de 60-79 uitoverwinning op St. Oliver Basket, nu de eerste plaats in de BEKO BBL. Oldenburg nam vanaf het begin de leiding en liep via een 30-39 ruststand geleidelijk weg bij St. Oliver, om uiteindelijk een ruime overwinning te pakken 60-79. Robin Smeulders speelde 13 minuten mee, voordat hij uitviel met een blessure aan de knie. Hij kwam tot 7 punten en 4 rebounds. Aanstaande maandag  zal er een MRT-scan worden gemaakt om te zien hoe ernstig het letsel is.

Coach Johan Roijakkers nam met zijn team Göttingen vrij gemakkelijk de horde Kirchheim. Het topduel in de Pro-A tussen de nummers één en twee was tot de rust een spannende wedstrijd 37-45. Göttingen liep na de rust, onder leiding van de wederom weergaloze Alex Ruoff,  in het derde kwart (12-26) Kirchheim compleet van het plankier en won éénvoudig met 72-87 . Door dit resultaat staat het team van coach Roijakkers vier punten los van de concurrentie.

Thomas Roijakkers leed met zijn team Recklinghausen een pijnlijke nederlaag in en tegen Braunschweig 88-70. Na een ruststand van 41-35, kwam Recklinghausen nog terug  tot 60-59 maar werd mede door een enorme foutenlast in het vierde kwart overvleugeld door Braunschweig. Roijakkers zakte met zijn team van de derde naar de zesde plaats in de Pro-B.

Spanje

Roeland Schaftenaar had een double-double (10 punten en 10 rebounds) in het met 57-50 gewonnen thuisduel tegen Huesca. Schaftenaar’s Breogan staat door deze zege op een gedeelde eerste plaats in de LEB-Gold samen met River Andorra.

De Nederlanderse forward van Oviedo Kevin van Wijk was goed voor 11 punten (83%) en 5 rebounds. In het met 94-68 gewonnen duel tegen het tweede team van FC Barcelona kwam de Nederlander 15 minuten in actie. Oviedo staat nu op een tweede plaats in de LEB-Gold.

De jonge Lars Jansen zette in de EBA competitie op een prima manier de lijnen uit voor zijn team Plasencia in de gewonnen wedstrijd  tegen Por Huelva 81-64. Lars speelde 20 minuten en wist 5 punten, 4 rebounds en 5 assists te noteren.

United Kingdom

Gerald Robinson kwam niet in actie voor Cheshire in de gewonnen ( 75-68) thuiswedstrijd tegen Durham in de British Basketball League. Hij heeft een lichte blessure opgelopen tijdens de training. De Nederlasnder kreeg een knietje in de hamstrings. Hij verwacht komende weekend weer te kunnen spelen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.