CP3 by Basketball Totaal

Nederland wint van Bulgarije

Een prachtige prestatie van het jonge Nederlandse team. Er werd op vreemde bodem gewonnen van Bulgarije. Nederland stond bij rust al op voorsprong (27-37) en gaf dit niet meer weg. Het werd na een spannende slotfase 53-62 voor de ploeg van Toon van Helfteren.

Oranje begon sterk aan de wedstrijd en leek niet geintimideerd door de sfeer in Bulgarije. Met name Nick Oudendag was niet te stoppen voor de thuisploeg. In de eerste periode stond Oudendag al op 9 punten en Nederland had een voorprong van 15-20 door een driepunter van Schaftenaar. In de tweede periode bleef Oranje de baas en werd het via 24-34 tien punten verschil. Met name uitblinker Slagter (18 punten totaal) scoorde veelvuldig in de tweede periode.

De derde periode bouwde oranje de voorsprong gestaag uit naar 33-48. Arvin Slagter en Nick Oudendag (13 punten, 9 rebounds) waren aanvallend de sterkhouders in de eerste drie perioden. Toch werd het billen knijpen in de vierde periode, want Bulgarije startte met een 10-0 run en kwam terug tot 43-48. Roeland Schaftenaar zorgde voor de opluchting en scoorde 43-50. Toch was Bulgarije terug in de wedstrijd en kwam het zelfs tot 50-52 drie minuten voor tijd. Een score van Marinov deed Nederland wankelen. Maar toen was daar MVP Arvin Slagter. De aanvoerder zelf scoorde twee driepunters op rij en zorgde voor 50-58. Avramov zorgde voor 53-58 met een driepunter.

Nick Oudendag pakte een aanvallende rebound na een drive van Worthy de Jong en scoorde punt 12 en 13 voor een 53-60 voorsprong.

Bulgarije probeerde het met driepunters Liefst 32 driepunters werden er geschoten, tegenover 13 van Nederland. De Bulgaren scoorden tien pogingen, tegenover vier van Oranje. Inside werd de wedstrijd gewonnen en in de verdediging. En was het niet dat de buitenwacht dacht, dat Oranje inside niks te zoeken had? Oudendag liet vandaag zien, prima te kunnen basketballen.

Een prima prestatie van Oranje in Bulgarije. Montenegro won de cruciale uitwedstrijd in Israel met 97-100 na verlenging.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.