CP3 by Basketball Totaal

NEDERLAND VU20 DERDE VAN EUROPA!

Wat een fantastisch nieuws. De dames van de VU20 hebben het brons gepakt op het EK voor A-Landen. Een ongekende prestatie voor het team van Rene vd Wielen. Rusland werd in de strijd om het brons verslagen met 63-51.

In 2013 was het team vierde van Europa geworden, maar vandaag werd eindelijk eremetaal gepakt. Een fantastische en unieke prestatie voor het Nederlandse damesbasketball.

Een flinke opsteker voor de NBB, die veel kritiek te verduren kreeg. Maar de vele trainingsuren van de vele talenten hebben zich vanavond uitbetaald.

COMPLIMENTEN VOOR HET TEAM EN DE STAF VAN ORANJE!!

10 reacties

 1. Wat een fantastische prestatie. René , Thijs en de meiden die dit hebben gepresteerd
  van Harte Gefeliciteerd. Echt super dit.
  Wie durft er nu nog te zeggen dat het opleidings programma van de NBB niks oplevert
  en dat het NOC/NSF geld steekt in een bodemloze put ?!!
  Iedereen die het opleidings programa van de NBB + het CTO altijd maar de volle laag
  kritiek heeft gegeven. You All Got It So Wrong…. 😉

 2. Echt geweldig !! Bewijs dat het Cto project werkt dus gewoon mee doorgaan , dus nu met z’n allen zo doorgaan !!

 3. Gefeliciteerd, een geweldige prestatie van de meiden én de begeleiding. Jammer dat er hier weer een gelijk moet worden gehaald!

  • Welk gedeelte precies is het wat je niet begrijpt Tonber ???
   Of kost het gewoon moeite om het eerlijk toe te geven dat het Opleidings Programma wel werkt ?
   Eerlijkheid duurt toch het langste of niet soms ?!! 😉
   Ook al blijven er altijd mensen die verwachten dat als je niet opleidt dat je dan ook Brons
   wint op het U20 EK voor A – Landen. 🙁

 4. Maar JP…. óók op deze site te lezen:

  Nederland is door de nieuwe overwinning en het verlies van België eerder op de dag tegen Italië, zelfs verzekerd van de tweede plaats achter Spanje en ontloopt daardoor in die kwartfinales topploegen als Frankrijk en Rusland uit de andere groep.

  Ik bedoel: als het eerder was uitgeschakeld, had je dan geconcludeerd dat het Opleidings Programma niet had gewerkt? Of Harmen: Dat het CTO project niet werkt?
  Kom op zeg, niet zo kortzichtig/kort door de bocht!
  Trouwens, nogmaals complimenten voor de speelsters en de begeleiding, geweldig gedaan!

  • Nee Tonber als we eerder uitgeschakeld waren dan had ik niet geconcludeerd dat het Opleidings Programma niet heeft gewerkt. Ik ben namelijk niet kort door de bocht en of kortzichtig.
   Maar het Nederlands Dames Senioren Team heeft bij de loting wederom weer geen geluk gehad. We hebben namelijk tegen Frankrijk , Kroatië en Estland geloot. Omdat het de afgelopen vijf jaar telkens door omstandigheden telkens is mislukt om met het Dames Senioren Oranje Team te kwalificeren hebben we de afgelopen vijf jaar elke keer maar weer kortzichtige reacties die altijd heel erg kort door de bocht zijn geweest.
   De Bonds Coach moest vervangen worden , en het spel systeem zou verandert moeten worden etc etc.
   Als elk jaar je beste speelster geblesseerd is en we weten denk ik allemaal dat dat in potentie Leonie Kooij is.
   Plus het feit dat ook Anouk Biesters potentieel tot onze beste speelsters behoren. Wij zijn een klein land en kunnen zulke zaken niet goed opvangen. Als er bij Team USA een dragende speelster geblesseerd raken hebben ze nog 400 anderen die vrijwel net zo goed zijn.

   Kijk ik weet nu alweer dat als we er met de kwalificatie tegen Frankrijk en Kroatië dik af gaan dat Remy dan weer alle kritiek over zich heen gaat krijgen , kritiek die ook dan weer onterecht zal zijn.
   Ook gaan de criticasters dan weer beweren dat het Opleidings Programma van de NBB niet werkt en dat al het geld wat daarin wordt gestoken door NOC/NSF weggegooid geld is en dat dat geld beter aan de Breedte Sport zou kunnen worden besteed dan aan de Top Laag.

   Dat terwijl we allemaal weten dat Basketball een kleine sport is in Nederland die weinig aantrekkelijk is voor sponsoren. Bij PSV , Feijenooord en , PSV zitten er elke Thuis Wedstrijd 25000+ mensen op de tribune waardoor het aantrekkelijk is voor sponsoren om hun naam daaraan te verbinden. Bij een gemiddelde wedstrijd in de DWBL zitten er misschien als je geluk hebt 250 mensen op de tribune.
   Goeie Ere Divisie waardige speelsters stoppen gemiddeld als ze 27/28 zijn en bij andere sporten is dat uiteraard helemaal anders. Als Maartje Paumen , Lideweij Welten , Naomi van As of Ireen Wüst geen Salaris zouden krijgen waarmee ze heel goed hun leven zouden kunnen onderhouden zouden die waarschijnlijk ook niet doorgaan tot hun 32/33e. Maar omdat vrouwen met Basketballen in Nederland geen droog brood kunnen verdienen stoppen ze eerder en kiezen voor een Matschappelijke Carriëre.
   Ik zou graag willen dat dit niet zo was maar Schaatsen , Hockey , Vollybal & Voetbal etc etc trekken nou eenmaal dusdanig veel publiek in vergelijking met de DWBL dat dat dus voor sponsoren aantrekkelijk is om hun naam daaraan te verbinden en op die manier kunnen die sportsers hun salaris genereren die ze ook echt waard zijn. Het salaris wat de meeste speelsters in de DWBL ook echt wel waard zijn. Maar dat is financieel helaas nou eenmaal een onhaalbare kaart en dat betekent dus dat heel veel meiden veelste vroeg verdwijnen uit de Ere Divisie.
   En dan wordt er naar het CTO gewezen dat die de competitie leeg trekt terwijl het dus eigenlijk niet zo is.

   Lotte Hulshof , Sharon Lammerink , Merlin Lammerink , Imke Everloo , Ilana Vergunst ,
   Jantien Kraak , Delicia van West , Bettine Heijnen , Jacqueline Lagendijk , Jasmijn Overbeeke , Mirelle Lagendijk , Charley Kranstauber , Sigrid van der Toorn etc etc etc waar zijn ze allemaal gebleven.
   Niet bij het CTO want geen van allen hebben ze volgens mij bij Remy gelopen ?!!

   Van mij niks slechts over het CTO en het Opleidings Programma van de NBB , 2x per dag trainen naast je studie.
   Geniaal idee en vooral mee doorgaan. 😉

 5. Bas Hendriks

  Jasmijn speelde in den Helder voor Remy 🙂

 6. Speelsters, Staf en natuurlijk alle ouders en andere mensen die (meestal achter de schermen) hebben bijgedragen aan dit succes: Van harte gefeliciteerd! Top prestatie!

 7. Spelers, staf van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!

  Het echter zeker niet uniek voor het vrouwenbasketbal in Nederland dat er eremetaal behaald wordt! Ik noem maar even de bronzen medaille van de dames rolstoelbasketbalsters bij de afgelopen paralympics in Londen en de gouden medaille bij het EK in Frankfurt….

 8. Arie in 't Veld

  Touché, Michel ! Goed dat je dit aandraagt, merci.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.