CP3 by Basketball Totaal

Nederland VU18 ongeslagen poulewinaar

De dames van VU18 hebben ook de derde wedstrijd tijdens het EK gewonnen. In een spannende wedstrijd was Oranje te sterk voor Tsjechië. Het werd 72-59 voor Oranje.

De winst betekent dat Oranje ongeslagen de volgende ronde ingaat. Een prachtige prestatie van de dames van Remy de Wit.

Tsjechië speelde een fantastisch eerste kwart en liep uit naar een 8-18 voorsprong. Maar toen werd het de Laura Cornelius show. De guard liet zien waarom zij een van de beste pointguards is van Europa en scoorde 8 punten op rij (twee driepunters). Een layup van Isabella Slim zorgde voor een 19-19 gelijke stand.

Tsjechië bleef rustig en plaatste wederom een 2-10 run en stond 21-31 voor. Een time-out van De Wit zorgde voor de rust bij de ploeg en Nederland ging voor de tweede keer in de achtervolging. Bij rust was de schade minimaal 33-34.

Cornelius scoorde in de eerste helft 13 punten in 12 minuten. De tweede helft ging de wedstrijd gelijk op tot 49-49, maar toen scoorde Janine Guijt een driepunter. Het bleek de beslissende voorsprong voor Oranje. Tsjechië bleef dichtbij en probeerde op voorsprong te komen, maar Nederland was net iets beter. Het werd uiteindelijk 72-59 voor Oranje.

Topscorers Nederland:

L. Cornelius 23 punten (10-10 vrije worpen)

J. Guijt 12 punten

I. Slim 11 punten

Nederland schoot 33 van 36 vrije worpen! Een prachtige 92%.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.