CP3 by Basketball Totaal

Nederland VU18 naar halve finale!

NBB – De Dutch Angels VU18 hebben zich geplaatst voor de halve finale van het EK in Kroatië. Italië werd in de kwartfinale gedecideerd teruggewezen: 68-55. Laura Cornelius was met 26 punten topscorer. Morgenavond strijdt Oranje tegen Spanje om een plaats in de finale.

“Ik ben trots op deze groep jonge meiden”, zei bondscoach Remy de Wit. “Jong, want zeven meiden mogen ook volgend jaar nog met U18 meedoen. Dit is een mooie situatie, fijn om weer in de halve finale te staan.” De Wit zag Cornelius en Isabella Slim (14 punten, 12 rebounds, 5 assists) uitblinken. “Die twee speelden een absolute hoofdrol. Vooral voor Isabella ben ik blij, verdedigend was het goed, maar aanvallend lukte het de laatste wedstrijden niet zo. Vandaag is ze beloond voor haar harde werken. Ze heeft laten zien mee te kunnen met de Europese top.”

In de openingsfase zag het er allemaal nog niet zo rooskleurig uit voor de Angels. Het begin was voor Italië en aanvallend kwam Oranje maar moeilijk op gang. De Wit: “Het was slordig. We kregen veel scores tegen die we niet tegen horen te krijgen. Het was ook een wedstrijd met een lage score.” Italië ging na het eerste kwart met 13-12 aan de leiding. Halverwege had VU18 het stokje overgenomen: 23-27. Vervolgens werd het verschil gemaakt. Na rust vloog Oranje uit de startblokken en had het snel een gat van rond de twintig punten geslagen. “Toen we twintig punten voorkwamen, gingen zij pressen  en toen maakten wij er een bende van”, zei De Wit. De inhaalrace van Italië stokte op dertien punten. De Wit: “Daarna was het wel klaar.”

Morgen om 20.30 uur staat de halve finale tegen Spanje op het programma. In de poulefase kwamen beide teams elkaar tegen. Spanje won (70-54), met daarbij de aantekening dat er bij dat duel weinig op het spel stond. “Toen lieten we zien tegen Spanje te kunnen opspelen”, zei De Wit. “Dat gaan we nu weer doen. Ik wilde niet dat de starters toen 30 tot 35 minuten speelden en dat heeft ons de das om gedaan. We moeten nu even wat dingen aanscherpen.”
Een live registratie van Nederland-Spanje is te bestellen viahttp://www.fibaeuropetv.com.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.