CP3 by Basketball Totaal

Nederland verliest van Frankrijk

De Orange Angels hebben de tweede wedstrijd in de EK kwalificatie verloren van Frankrijk. In een uitstekend gevulde SHZ in Amsterdam werd verloren met 52-76.

Frankrijk is natuurlijk een international topland en op dat niveau zitten de dames van Remy de Wit (nog) niet. Het verschil van 24 punten was gezien de eerste drie kwarten ook een beetje veel te noemen.

Toch kan Oranje zich dat zelf aanrekenen. Eigenlijk was Courtney Treffers de enige speelster, die een ruime voldoende behaalde. Treffers eindigde met 14 punten en 7 rebounds, maar liet wel 7 punten liggen op de vrije worplijn.

 

Treffers

Tanya Broring was met 11 punten ook sterk aanwezig.

Het verschil in de wedstrijd werd gemaakt in de rebound. De Franse ploeg ‘plukte’ 50 rebounds van de borden, tegen slechts 31 van oranje.

Bij rust was de stand 27-35 voor Frankrijk. Voor de Franse nationale ploeg kwamen de punten van Endene Miyem (16 punten, 8 rebounds) en de pas 20 jarige Marine Johannes met 15 punten.

Het niveau van de speelster van Frankrijk is hoog te noemen en geroutineerd. De meeste speelster spelen in de Euroleague en zijn al jarenlang actief op het hoge internationale niveau.

De bank van Oranje kon slechts 13 punten bijdragen aan het totaal en de bank van de Fransen 34.

Coach Remy de Wit was ondanks de nederlaag tevreden over de eerste twee wedstrijden: “Het doel was om een van de twee wedstrijden in winst om te zetten en dat is gelukt”.

Op 20 februari gaat de kwalificatie weer door, met wedstrijden tegen Estland en Kroatië.

Stand:

  1. Frankrijk 2-4
  2. Nederland 2-2
  3. Kroatie 2-2
  4. Estland 2-0

Uitslagen:

Estland – Kroatie 55-67

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.