CP3 by Basketball Totaal

Nederland verliest ook tweede duel

De Oranje dames hebben ook het tweede duel in Baku verloren. Op de Europese spelen werd verloren van Azerbijan met 14-10. Door de nederlaag staat Oranje op de laatste plaats in poule A.

Vandaag volgt nog een duel tegen Zwitserland. Met name Karen Heinen was ongelukkig in de wedstrijd. Nul punten uit zeven pogingen was haar inbreng. Het schotpercentage lag te laag (32%) en vanachter de tweepuntslijn werd er slechts eenmaal raak geschoten (1 uit 11).

Toch is het geen slecht resultaat, want Azerbijan heeft twee Amerikaanse speelsters genaturaliseerd en dat maakte aanvallend wel veel verschil. Aneika Henry eindigde met 5 punten en werd hiermee topscorer van haar team.

Voor Nederland maakt de nederlaag niet veel uit. Het team gaat sowieso door naar de volgende ronde, ondanks de twee nederlagen. Tegen Zwitserland kan getracht worden de eerste overwinning te behalen.

Zwitserland heeft beide wedstrijden gewonnen in het toernooi. Op papier zou dit de zwakste tegenstander moeten zijn, maar Griekenland (18-16) en Azerbijan (15-11) werden verrassend opzij gezet.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.