CP3 by Basketball Totaal

Nederland verliest kansloos van Kroatië

Hakim Salem geloofde op voorhand in de kansen van de Orange Angels, maar dat was helaas te positief gedacht. Kroatië was vanavond een maatje te groot voor Oranje en won de belangrijke wedstrijd met 71-57.

En het verschil was ook nog te groot om het onderlinge resultaat in eigen handen te houden. Thuis werd er gewonnen met 9 punten verschil, maar door dit resultaat wipt Kroatië over Nederland heen in de groep.

Het was een moeizame wedstrijd voor Oranje, die wel op 0-2 kwam, maar binnen een paar minuten al op een 10-2 achterstand stond. Het verschil kwam pas echt op de borden in de tweede periode. Via 24-14 werd het 39-17. Een 15-3 run en een afstraffing leek in de maak. Een driepunter van Lelas zorgde voor een 46-23 tussenstand.

De tweede helft vocht Oranje voor een beter resultaat maar Kroatië hield eenvoudig stand en het verschil kwam niet onder de 14 punten.

Bij een 71-57 eindstand dropen de teleurgestelde dames af. Oranje gaf slechts twee assists en dat was het verhaal van de wedstrijd.

L. Bettonvil was topscorer met 14 punten en 10 rebounds. Butter en Halman eindigden op 10 punten.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.