CP3 by Basketball Totaal

Nederland start internationale 3×3-seizoen met Vrouwen U18 Wereldkampioenschap

Janis Ndiba, Laura Westerik, Myrthe den Heeten en Asa Kantebeen gaan Nederland aankomend weekend vertegenwoordigen op het FIBA 3×3 U18 Wereldkampioenschap in Hongarije. De speelsters maken onderdeel uit van de Red Blizzards en hebben alle vier afgelopen seizoen bij het CTO Amsterdam gespeeld. Ze hebben zich in de nationale selectie gespeeld door tijdens de finales van de Streetball Masters WinterTour de National Trials te winnen.

Dankzij de prachtige zilveren medaille die Nederland tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing van 2014 heeft behaald en de succesvolle Streetball Masters Tour staat Nederland hoog op de internationale 3×3-ranking en zijn groepshoofd tijdens dit WK. De rest van de poule bestaat uit België, Tsjechië, Turkije, Brazilië en Indonesië.

Het internationale 3×3 seizoen gaat aankomend weekend van start met dit WK en het FIBA 3×3 congres. Daarnaast staan voor de 3×3 Vrouwen van 23 t/m 26 juni de European Games in Baku op het programma. Op 18 en 19 juli vindt in Amsterdam het kwalificatietoernooi het 3×3 U18 EK plaats.

Voor meer informatie over het FIBA 3×3 U18 WK: https://www.fiba.com/3x3U18WC/2015/Women/Netherlands

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.