CP3 by Basketball Totaal

Nederland presteert het haast onmogelijke

Nederland heeft een geweldige prestatie geleverd door zich voor het eerst sinds 1989 te plaatsen voor het EK basketbal. In de laatste wedstrijd van de kwalificatie versloeg het Montenegro met 68-55 en die score was voldoende voor een EK-ticket.

De ploeg van Toon van Helfteren maakte het verschil in de tweede helft. Halverwege leidden de Montengrijnen nog met 33-30, maar het derde kwart was fantastisch van Nederland. Met 20-5 schoot de thuisploeg in Leiden de tegenstander aan gort. De voordelige marge kwam daardoor op 12 punten.

In het beslissende vierde kwart kwam de op dat moment noodzakelijke marge van 5 punten niet meer in gevaar. Montenegro wist zich nauwelijks te verbeteren en Oranje haakte aan. Met minimale middelen en maximale inzet en concentratie, wist Nederland het vooraf bijna onmogelijk geachte mogelijk te maken.

Nederland eindigde door de zege met deze score op de tweede plaats in Groep B achter poulewinaar Israël. Oranje was één van de zes beste nummers twee en verdiende daarmee de kans zich in 2015 te meten met de Europese elite.

Klik hier voor de samenvatting

Bron: Sport1

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.