CP3 by Basketball Totaal

Nederland neemt revanche tegen topland Italie

Onze eigen Frits van Dongen was afgelopen weekend aanwezig op het toernooi in Louvain-la-Neuve en hij zag dan ook hoe Oranje daar een meer dan knappe zege behaalde tegen Italie.

Oranje moet het doen zonder Leonie Kooij en Fieke Ligthart, en start daarom met Natalie van den Adel, Chatilla van Grinsven, Marlou de Klein, Karin Kuijt en Loyce Bettonvil.

Na vijf seconden hebben de Orange Angels er al een driepunter in liggen en twee snelle steals met scores van onder andere Marlou de Kleijn zorgen ervoor dat Oranje bij 2-7  de Italianen in een time out doet vluchten. Italie mist veel en Oranje reboundt goed. Na zes minuten voert Oranje soeverein met 2-12 en Italie komt terug naar 6-12 als er wat verwarring is over de foutenlast bij Chatilla: staat ze nu op 3 of 4?
Oranje ziet de Azurri zelfs doorstoten naar 9-12 en pakt dan zelf een time out.

Na de eerste korte rust die Oranje haalde met een kleine voorsprong drukt Italie, gesteund door de arbitrage een beetje, door naar 17-15 en zelfs 22-15 op vier minuten van de rust. Dan komt captain Tanya Broring goed door met een regenboogje voor 22-18 en doet Karin Kuijt haar voormalig clubgenootje na: 22-21. In de laatste seconden voor rust pakt Italie nog een paar puntjes. Na rust openen de Azzuri, en helpt Nathalie van den Adel Oranje aan de eerste punten van de tweede helft. De Azzuri switchen veel van verdedigingsvorm en Oranje heeft daar even moeite mee. Ook in de gevechten om de losse ballen zijn de Transalpijnen net even scherper en dus is het verschil na drie kwarten opgelopen naar 45-35.

Het vierde kwart brengt voor beide teams kansen maar in eerste instantie geen scores. Nederland probeert via een press dichterbij te komen en ziet dat Italie de press wel oplost maar niet scoort. Chatilla van Grinsven levert een goede assist op Natalie van den Adel en dan is het gat nog vijf. Kourtney Treffers gooit na een Italiaanse noodrem in de break twee vrije worpen raak voor 48-45 en dan is het ineens weer superspannend. Chatilla van Grinsven komt door met een half hoekje maar Oranje kan de Italiaanse Consolini niet stoppen. Op iets meer dan een minuut komt Oranje via Natalie van den Adel op 55-53 en Vijftig seconden voor tijd maakt Chatilla van Grinsven gelijk vanaf de streep. Het is als met nog 31 seconden te gaan Italie haar laatste aanval verprutst ook degene die voor Oranje het vonnis mag vellen. De Heldmondse slaagt en tekent de gamewinner aan: 55-57!!

Topscorers:
Chatilla van Grinsven 18
Natalie van den Adel 10
Tanya Broring 7
Loyce Bettonvil 8
Karin Kuijt 6
Kourtney Treffers 4
Marlou de Kleijn 4

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.