CP3 by Basketball Totaal

Nederland naar EK!!!!

Wat een fantastische prestatie leverde oranje vanavond in de 5mei hal. In een uitverkocht huis werd Montenegro met 68-55 verslagen. Na 25 jaar afwezigheid op het EK, doet oranje volgende zomer gewoon mee!

En het mag met recht een ongelooflijke prestatie genoemd worden. Komende zomer kan Arvin Slagter tegenover Tony Parker komen te staan of Roeland Schaftenaar tegen Pau Gasol. Het is geen droom, het is werkelijkheid.

sfeerfoto fan

En het was een spannende wedstrijd, want de rekenmeester hadden uitgerekend dat een overwinning met plus 5 punten noodzakelijk was. En tegen Montenegro is dat gewoon heel lastig. Ook de bezoekers vocht voor de laatste kans.

Nederland begon zenuwachtig en de bezoekers namen brutaal een 4-9 voorsprong. Maar oranje heeft Arvin Slagter en wat was hij weer belangrijk voor het team. Nederland vocht in de verdediging en kwam op een 17-9 voorsprong. Slagter mocht even naar de kant en direct kwamen de bezoekers terug en langszij (17-18).

Montenegro ging door en scoorde veelvuldig door het afstandsschot (20-25). Maar dankzij een keihard werkende Mohammed Kherrazi bleef Nederland in het kielzog. Slagter scoorde een prachtige driepunter voor 27-28. Daarna sloeg het noodlot toe. De pink van Slagter was uit de kom, maar vakkundig deed verzorger Cees Damen zijn werk. Want iedereen wist zonder Slagter was de angel uit de Nederlandse ploeg. Hij bleef tot aan de rust aan de kant en Montenegro pakte een kleine voorsprong 30-33.

De tweede helft speelde Slagter met een tape om zijn pink en was het de vraag of hij de wedstrijd kon uitspelen. Het was ook zijn schothand, dus dat kon lastig worden. Het werd gelukkig niet lastig en hij speelde een puike tweede helft. De hele ploeg speelde fantastisch en het publiek was heerlijk aanwezig. Het was sfeervol, het basketball was mooi en keihard. De scheidsrechters lieten ook veel toe en daardoor was het een waar gevecht op het veld.

Nederland ging erop en erover. Montenegro en de coach wisten niet waar ze het zoeken moest. Pas na vijf minuten kon Montenegro scoren. Oranje was toen al op weg naar de overwinning. Slechts vijf punten kon Montenegro scoren. Oranje scoorde er 20. Een 20-5 in de derde periode en de 50-38 voorsprong.

De vierde periode was het een kwestie van uitspelen en de bezoekers niet meer in de wedstrijd laten komen. En dat deed oranje vakkundig. Schaftenaar speelde een ongelukkige eerste helft, maar opende de vierde periode met een driepunter. Nederland hield stand en Van Helfteren bleef de klok melken. Met nog ruim vier minuten was het 56-42 en werd het feestje op de tribune al gevierd. Montenegro kwam nog even aandringen en kwam terug tot 60-51. Het werd billenknijpen. De tip-in van Worthy de Jong zorgde voor de bevrijding en Slagter scoorde nog een prachtige lay-up. Twee vrije worpen van Slagter en een lay-up van de Jong zorgde voor het slotakkoord. Het werd 68-55.

Door de overwinning is Nederland tweede geworden in groep B. Israël werd winnaar van de groep.

Nederland naar het EK!

Topscorers: Arvin Slagter 15 punten, Roeland Schaftenaar 14 punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.