CP3 by Basketball Totaal

Nederland MU20 wint van Nederland B

Nederland-B heeft de onderlinge serie wedstrijden tegen de Oranje mannen onder 20 afgesloten met een nederlaag. In Almere werd het 68-71 voor het team van bondscoach Ferry Steenmetz en zijn assistent Jaanus Liivak.

De foutenlast in het vierde kwart speelde de B-formatie van de Orange Lions parten. Het arbitrale trio floot tijdens de laatste tien minuten 11 fouten tegen Nederland-B, terwijl de onder 20-formatie met slechts één fout wegkwam. Die scheve verhouding was mede aanleiding dat de steeds sterker spelende MU20-ploeg dit keer wel aan het langste eind trok.

De Oranje B-ploeg miste Nick Oudendag, die afgelopen weekeinde in Soest met een knieblessure was uitgevallen. Zijn absentie werd uitstekend opgevangen door nieuwkomer Olaf Schaftenaar, die met 15 punten en 8 rebounds een sterke entree maakte.

Topscorer in de wedstrijd was andermaal Yannick Franke, die na het EK onder 20 met de A-selectie van bondscoach Toon van Helfteren gaat meedraaien. Franke pakte royaal uit met 29 punten. Ook Nick Hammink was met 13 punten nadrukkelijk aanwezig.

Aan de andere kant was Jessey Voorn, de kersverse aanwinst van Landstede Basketball, goed voor 21 punten.

Tijdens de laatste confrontatie van beide teams in Almere waren de krachtsverschillen nooit groot, getuige de kwartstanden van 15-13, 34-36 en 51-54. De wedstrijd in Almere was de laatste confrontatie tussen Nederland-B en de mannen onder 20. Voor Nederland-B was het meteen ook de laatste wedstrijd.

Scores Nederland-B: Jessey Voorn 21, Olaf Schaftenaar 15, Max van Schaik 10, Bart Stolk 8, Dexter Hope 6, Maarten Bouwknecht 4, Ivan Filipan 2, Jasper Wieling 2, Valentijn Lietmeijer 0

Scores Nederland MU20: Yannick Franke 29, Nick Hammink 13, Tom Koopman 8, Bas Veenstra 7, Frerik Adriaans 5, Julius van Sauers 4, Jaron Dijkhuizen 2, Jan Driessen 2, Vincent Nguyen 1, Menno Dijkstra 0

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.