CP3 by Basketball Totaal

Nederland MU20 wint van Luxemburg

Natuurlijk verloren de Orange Lions MU20 een dag eerder van een sterk land in het Europese basketball, maar de 61-86 zege op Luxemburg vandaag voelde toch een beetje als revanche voor dat eerdere verlies, waardoor een plaats bij de laatste vier op het EK in de B-divisie buiten bereik bleef. Nederland maakte in Hongarije in het vierde kwart korte metten met de Luxemburgers die af en toe een lesje basketball kregen van de mannen van Ferry Steenmetz.

De eerste minuten waren voor Luxemburg, dat in groep E net als Oranje al voor een plek bij de laatste vier was uitgeschakeld. Maar 6-2 werd al snel 6-6, waarna Nederland in de kortste keren naar een 11-26 voorsprong door marcheerde. Het eerste kwart werd met 15-26 in het voordeel van de Lions afgesloten en dat gat zou Luxemburg mooit meer dichten. Het tweede (15-14) en derde kwart (24-22) waren wel voor de ploeg die op papier thuisspeelde en het werd zelfs nog 40-43, maar dichterbij liet Oranje de tegenstander niet komen. Aan het einde van het derde kwart was het weer acht punten verschil: 54-62. De Lions brulden het uit in het vierde kwart en pas bij 61-86 was de Nederlandse honger gestild. Nederland schoot goed achter de driepuntslijn (11 op 27) en op de vrije worplijn (15 uit 19), had een licht reboundoverwicht (41 om 37) en dwong 15 turnovers bij de Luxemburgers af. Yannick Franke (27 punten) en Bas Veenstra (17) scoorden in de dubbele cijfers.

De Orange Lions MU20 kunnen zich na gaan richten op een evenaring van de vijfde plek van 2014, de hoogste klassering van Oranje in de B-divisie sinds de titel en promotie naar de A-divisie in 2009. Vrijdag is een rustdag en dan wacht zaterdag om 13.30 uur Macedonië. De winnaar van dat duel speelt verder voor de vijfde plaats.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.