CP3 by Basketball Totaal

Nederland MU20 wint van Cyprus

De nationale mannenploeg MU20 staat zondagmiddag (15:45 uur) in de wedstrijd om de vijfde plaats. De kruiswedstrijd tegen Cyprus werd zeer gemakkelijk gewonnen: 69-45. Tegenstander in de laatste wedstrijd van het Europees B-kampioenschap in Sarajevo is Portugal, dat in de kruiswedstrijd met 75-65 van Finland won.

Of er uiteindelijk de vijfde of de zesde plaats uitrolt, het is de beste prestatie van de MU20 Oranjeploeg in de laatste vier jaar. Vorig jaar eindigde Nederland als achtste. De ploeg van Hein-Gerd Triemstra en Wierd Goedee heeft het prima gedaan in de Servische hoofdstad. Slechts door de forse nederlaag tegen Wit-Rusland werd de halve finale gemist.

De conclusie dat het behoorlijk goed zit met het talent in Nederland, is dan ook zeker op zijn plaats. Als nu deze jonge mannen, voor zover ze in de DBL spelen, het komend seizoen echte minuten mogen maken, zoals Mike Schilder bij SPM Shoeters, zou het Nederlandse basketball weer een stapje kunnen maken.

Nederland had slechts een paar minuten wat hinder van Cyprus. Maar van 11-12 werd het met een 9-0 run (Schilder, Versteeg en Adriaans) 20-12 en dat bleek eigenlijk al de beslissende tik voor de ploeg van het eiland in de Middellandse Zee. Het verschil liep op tot tien punten via vrije worpen van Frerik Adriaans, Een driepunter van Lenno Witteveen en een score van Julius van Sauers. Bij de rust was het 32-23.

Voor zover er nog hoop was bij Cyprus, verdween die in de eerste minuten van de tweede helft. Nederland was gewoon veel beter. Met name ook in de rebound. Die strijd eindigde in 36-21 voor Oranje met als opvallend gegeven dat Nederland meer aanvallende rebounds pakte (16), dan Cyprus verdedigende (14).

Onder andere twee driepunters van Mike Schilder, die de volle veertig minuten zou spelen, en een bom van Lenno Witteveen legden de basis voor de 13-2 run en bij 54-32 aan het einde van het derde kwart was het ‘merci et à demain’, om het in Tour de France-jargon te zeggen.

Het einde kwam bij 69-45. Vincent Nguyen en Maarten Bouwmeester kwamen niet in actie en zijn dus zondag fris voor het slotduel.

Topscorers Nederland: Mike Schilder 18 (7 assists), Julius van Sauers 11, Floris Versteeg 8 (7 rebounds), Shane Hammink 7 en Frerik Adriaans 7

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.