CP3 by Basketball Totaal

Nederland MU20 verliest van Finland

Een valse start voor de oranje heren in Hongarije. De Orange Lions MU20 verloor van een sterker Finland de openingswedstrijd van het EK voor B-landen. Het werd 68-54 (24-28).

En dat was een fikse streep door de rekening van Ferry Steenmetz, die een uitstekende voorbereiding kende, maar nu voor het echte werk tekort kwam. Met name de derde periode was desastreus voor Oranje, dat bij rust nog een kleine voorsprong had: 24-28.

Een 23-10 run in de derde periode was teveel voor Steenmetz, die zoals gebruikelijk alles deed om het tij te keren. Helaas mocht het dit keer niet baten. Het verschil werd groter en liep op naar 16 punten. Dichterbij kwam de ploeg niet en het spel bleef met name aanvallend onder de maat.

Met slechts 68 punten tegen, zou de Oranjemachine moeten kunnen winnen, maar aanvallend was het team te afhankelijk van Franke en Van Sauers. Franke eindigde op 14 punten, maar schoot slechts 5 uit 18. Wel had de jonge speler 7 rebounds en 5 steals.

Van Sauers deed het aanvallend beter en zijn 19 punten kwamen uit 5 op 6 schoten van het veld en 8 uit 8 vrije worpen.

Verder had Oranje geen spelers in de buurt van de dubbele cijfers.

Coach Steenmetz: “In de tweede helft kwamen we fysiek tekort. Vooral na het geblesseerd uitvallen van Tom Koopman. Finland ging een tandje hoger spelen en wij konden niet mee met hun niveau. Het was een leerzame wedstrijd. We gaan onze fouten analyseren en proberen om tegen Oostenrijk tot een betere uitvoering te komen.”

Zaterdag speelt Nederland tegen Oostenrijk. Deze wedstrijd moet gewonnen worden, wil Nederland doorgaan naar de volgende ronde. Oostenrijk won de eerste wedstrijd met 84-79 van Roemenië.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.