CP3 by Basketball Totaal

Nederland MU18 wint ruim van Wit Rusland

De Orange Lions MU18 hebben ook de tweede wedstrijd op het EK in de B-divisie gewonnen. Na gisteren Luxemburg (89-48) werd ook Wit-Rusland ruim verslagen: 79-51. Irfan Ramovic was met 17 punten topscorer bij Oranje.

“We hadden ze goed gescout en wisten wat we konden verwachten”, zei bondscoach Chris van Dinten. “Vanaf het begin hebben we goed en geconcentreerd gespeeld. We speelden eerst man-to-man, dat ging prima, maar toen we overschakelden op zone wisten zij zich daar geen raad mee.”

Vooral in het tweede kwart was de Nederlandse verdediging een niet te nemen vesting voor de Wit-Russen. MU18 incasseerde slechts vijf punten en wist er zelf twintig te maken. Het eerste kwart was ook al met 23-14 gewonnen en dat resulteerde in een 43-19 ruststand. “Op een gegeven moment ging het hard, werd het verschil twintig, dertig punten. We hebben lekker door kunnen wisselen, iedereen zat rond de twintig minuten. Zo houden we iedereen mooi fris.”

Heeft MU18 nou twee zwakke broeders getroffen, of speelt het team zelf zo goed? “Dat is natuurlijk de vraag”, zei Van Dinten. “Iedereen kan van iedereen winnen hier, dat zie je wel aan de andere uitslagen. België verliest van Hongarije, terwijl we van de Belgen wel wat verwachten. Er is geen peil op te trekken en dat is ook goed, dat houdt het team scherp. We hebben twee keer gewonnen, maar zijn nog helemaal nergens. Morgen begint het gewoon weer bij 0-0, hoor. Maar tot nu toe doen we het goed als ploeg. We spelen met twaalf man, iedereen doet zijn werk, dus wat wil je nog meer als coach? En dan zien we wel waar het eindigt, er zijn nog zoveel wedstrijden.”

Oranje speelt morgen (zaterdag 25 juli) om 18.00 uur tegen Hongarije.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.