CP3 by Basketball Totaal

Nederland MU15 wint tweede duel in Aalborg

NBB – Nederland MU15 heeft bij de North Sea Development Cup in het Deense Aalborg z’n tweede wedstrijd gewonnen. Na de minmale 71-72 nederlaag op de eerste dag van het vierlandentoernooi was Oranje vandaag met 57-52 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Zweden. De Nederlandse U15-meisjes namen het vandaag ook op tegen Zweden, maar konden het niet bolwerken tegen de Scandinavische tegenstander. Het werd 52-83.

Nederland MU15-Zweden 57-55:
Nederland en Zweden speelden lang ‘een puntje-puntje wedsttrijd’, in de woorden van bondscoach Eric Kropf. “Aan het einde van het derde kwart stonden we met 41-39 achter. Door een driepunter van Tim Hoeve kwamen we voor het eerst op voorsprong en daarna liepen ze uit naar 41-48. In de laatste minuten hebben ze goed met de klok gespeeld en de zege niet meer uit handen gegeven.”

“Het is verbazingwekkend om te zien”, vervolgt Kropf. “Deze jongens spelen voor het eerst zo’n goed georganiseerd toernooi, waar mensen van de FIBA bij zijn. Dat geeft extra druk. Dan wil je als coach weten hoe ze daar mee om gaan. Maar dit was een zege op vechtlust en karakter, met veel energie in de verdediging. Aanvallend was het van beide kanten vaak ongecontroleerd, maar dat compenseer je dan door verdedigende druk. Dat deden ze goed. Jasper Fokker, die gisteren nog na het nemen van een charge uitviel met een lichte hersenschudding, was nu topscorer met 19 punten en Tim Hoeve had er 12 tegen 67 procent. Maar eigenlijk heeft iedereen het goed gedaan, ze hebben ook allemaal gespeeld.”

Morgen wacht Duitsland als laatste opponent. Kropf: “Dat is een heel ander verhaal. Die gaan uniform gekleed, stralen echt iets uit en normaal maken we ook geen kans. Maar asl we de schade beperken tot 20, 25 punten en op waarde worden geklopt, ben ik tevreden.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.