CP3 by Basketball Totaal

Nederland MU15 sluit NSDC af op tweede plek

NBB – Nederland MU16 heeft de North Sea Development Cup in het Deense Aalborg afgesloten met een verwachte ruime nederlaag (55-91) tegen Duitsland. Desondanks eindigde Oranje toch op de tweede plaats in dit jaarlijkse vierlandentoernooi. De Dutch Angels VU15 verloren ook hun derde wedstrijd. Duitsland was met 39-54 te sterk op de slotdag, waardoor Nederland laatste werd.

Nederland MU15-Duitsland 55-91:
In verhouding deed Nederland MU15 het tegen de oppermachtige Duitsers helemaal niet zo slecht, want Zweden en Denemarken hadden nederlagen met respectievelijk 61 en 67 punten geleden. Oranje ‘beperkte’ het verschil tot 36 punten. Volgens bondscoach Eric Kropf speelden zijn jongens bij vlagen best goed, maar waren de Duitsers constanter in hun prestaties op het veld. Bovendien hadden ze meer lengte, wat zich vertaalde in een 36-22 reboundoverwicht. Nederland had in Tim Hoeve met 19 punten (tegen 60 procent) zijn topscorer. Door de zege van Zweden op de Denen werd Nederland toch nog tweede, een mooi resultaat.

Kropf: “Het was voor onze jonge ploeg een leerzame ervaring. Ze krijgen een beeld van wat spelen op dit niveau inhoudt. Sommige lopen tegen een muur op waar ze nog niet eerder tegenaan zijn gelopen. Dat geeft niet. Zoiets is goed om te leren. Het was overigens wel leuk om te zien dat Duitsland z’n aanpassingen had gemaakt tegen ons. Ze hadden gezien dat Jasper Fokker tegen de Zweden 19 punten had gemaakt. Ze stuurden hem erg op links. Dat kan hij wel, maar hij denkt bij het zoeken naar oplossingen vooral rechts.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.