CP3 by Basketball Totaal

Nederland niet naar Finale EK

Nederland is gestrand in de halve finale. Spanje was vele maten te groot voor Oranje. Het werd uiteindelijk 80-41 voor Spanje.

Het was simpelweg nooit een wedstrijd. Spanje was heer en meester op alle facetten van het veld.

Nederland stond in het begin stijf van de zenuwen. Het was Spanje die de eerste 8 schoten scoorde en Nederland kon er weinig tegenover zetten. 3 turnovers in de eerste minuten en een paar gemiste kansen zorgde voor een 17-3 voorsprong. Een time-out van Remy de Wit was het logische gevolg. Maar het maakte geen enkel verschil . De zone leverde veel extra kansen op voor Spanje en die wist daar wel raad mee. Na tien minuten was het 27-8 voor Spanje. Nederland had al 6 turnovers en schoot 1 op 10 van het veld. Kortom de achterstand was terecht en fors.

De tweede periode beet Nederland eindelijk een beetje van zich af en kwam terug tot 27-13, maar daarna nam Spanje het spel weer over. Teveel meiden gaven niet thuis voor Nederland. Bij rust was de stand 42-20 en was de wedstrijd gespeeld.

Alleen Janis Ndiba scoorde een voldoende met 7 punten en 3 rebounds. Laura Cornelius kreeg veel druk en scoorde ook 7 punten, maar de rest was weinig. Van Veen 0 punten, Janine Guijt 0 punten, Esther Fokke 0 punten, Lisanne de Jonge 0 punten, Isabella Slim 3 punten, Britt Zappeij 0 punten en Emese Hof 3 punten. Kortom aanvallend te weinig om het Spanje moeilijk te maken.

De derde en vierde periode was puur voor de statistieken. Spanje liep uit naar ruim 30 punten (64-33 na dertig minuten) voorsprong en haalde alle starters eruit. Het haalde het tempo uit de wedstrijd, maar zorgde er ook voor dat Nederland een echte afstraffing bespaard bleef.

Bij Nederland haalde geen speelster de dubbele cijfers. Cornelius en Ndiba hadden beide 9 punten. Maria Arroyo scoorde 17 punten, die in de finale het eveneens ongeslagen Frankrijk tegenkomt,

Nederland speelt morgen voor het brons tegen Servië. Al met al een prachtige prestatie van de Oranje dames en Remy de Wit.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.