CP3 by Basketball Totaal

Nederland B te sterk voor U20

ferry steenmetz
In Almere heeft een gekortwiekt Nederland-B vanmiddag een oefenwedstrijd gewonnen tegen Nederland onder 20. De ploeg van Jos Kuipers en Peter van Noord was met 56-53 te sterk voor de nationale selectie van Ferry Steenmetz en Jaanus Liivak.

De Nederlandse B-ploeg speelde – geplaagd door ziekte – met slechts acht spelers. Via de kwartstanden 15-12, 25-25 en 44-33 leek Nederland-B op een betrekkelijk eenvoudige zege af te steven.

Inspanningen

In het laatste kwart werden de score bijna genivelleerd door de inspanningen van Steve Bleeker, Jaron Dijkhuizen en Jan Koopman (41-39). Twee scores van Jessey Voorn gaven Nederland-B vervolgens weer wat lucht (46-39).

Met een driepunter van Vincent Nguyen veerde Oranje u20 andermaal terug in de wedstrijd (51-49). Het ultieme breekpunt werd echter opongebruikelijk wijze verzorgd door center nick Oudendag van Nederland-B. Hij knalde in de voorlaatste minuut met een driepunter 54-49 op het bord.

Capituleren

Ondanks aandringen van met name captain Julius van Sauers slaagde Nederland onder 20 er niet meer in de nationale B-selectie toto capituleren te dwingen.

Vrijdag spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar in Almere. Zondag speelt Nederland-B in Soest tegen het jubilerende Red Stars. Ook de ex-internationals treden daar aan voor een demonstratiewedstrijd in het kader van het 50-jarig jubileum van de vereniging.

Scores

Scores Nederland-B: Nick Oudendag 15, Bart Stolk 9, Ivan Filipan 9, Jessey Voorn 8, Dexter Hope 7, Maarten Bouwknecht 6, Jasper Wieling 2 en Valentijn Lietmeijer 0

Scores Nederland onder 20: Vincent Nguyen 13, Julius van Sauers 12, Yannick Franke 7, Jaron Dijkhuizen 7, Jan Koopman 4, Jan Driessen 4, Bas Veenstra 3, Steve Bleeker 2, Pim de Vries 1, Skip Samson 0, Frerik Adriaans 0, Menno Dijkstra 0

Bron: Oranjebasketball.com

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.