CP3 by Basketball Totaal

Nederland 3×3 bovenaan bij Youth Olympic Games

De vier dames van Oranje hebben vandaag twee prachtige overwinningen behaald en staan nu bovenaan in het tussenklassement. Toplanden Hongarije en Spanje werden verslagen.

Nederland opende tegen de nummer 1 Hongarije. En het werd een eenvoudige overwinning voor Nederland 18-8. Esther Fokke scoorde 12 van de 18 punten in de overwinning. Fokke had een dag eerder een keurige vierde plaats behaald in de shooting challenge. In de voorronde stond ze nog bovenaan met 8 punten.

De tweede wedstrijd werd ook gewonnen na een spannende wedstrijd tegen topland Spanje. Het werd 13-12 voor de dames in het oranje. Nu was het Janis Ndibam die met 9 punten niet te stoppen was voor de verdediging.

Door de twee overwinningen staat Nederland bovenaan, gevolgd door Estland en Hongarije. Zaterdag staat de clash met Duitsland op het programma.

Graphics: Ed Zappeij

 

3x3

een reactie

  1. Gaat dat wel goed qua belasting? Deze toptalenten spelen zowat het hele jaar rond. Je kan roepen dat topsport dat nu eenmaal eist of je houdt er rekening mee, bouwt rust in en doet wat langer mee aan topsport. Rust is ook een hele belangrijke training.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.