CP3 by Basketball Totaal

NBB ontslaat volledige afdeling Topsport

Alle vier medewerkers van de afdeling topsport van de Nederlandse Basketball Bond hebben vanochtend te horen gekregen dat er in de toekomstplannen geen plaats meer is voor hen. Daarnaast vervallen de banen op de functies marketing en ondersteuning evenementen.

Vorig jaar besloot het bestuur van de NBB twee programma’s voor nationale mannenteams de nek om te draaien, wegens de financiële chaos. De FEB en de clubs wierpen vervolgens samen met sponsor Sport1 de NBB een reddingsboei toe. Voorzitter Francisca Ravestein lichtte destijds het dramatische besluit toe met de verzachtende omstandigheid dat na twee jaar opnieuw in beide nationale programma’s geïnvesteerd zou worden. Inmiddels hebben enkele zittende bestuursleden in hun rayons gezegd voor een periode van vier jaar geen geld meer in de programma’s te willen steken.

Er komt bij de NBB wel een nieuwe functie van technisch directeur. Op die positie kunnen de medewerkers van de afdeling topsport intern solliciteren. De nieuwe technisch directeur zou binnen twee maanden aan de slag moeten, wat met een externe sollicitatieprocedure nauwelijks realiseerbaar is.

De onheilstijding werd de NBB-medewerkers gebracht door NBB-directeur Frank Berteling, de personeelsfunctionaris van het Huis van de Sport in Nieuwegein en bestuurslid Cees Spitters. Voorzitter Francisca Ravestein, onder wiens verantwoordelijkheid de NBB in het zwaarste weer terecht is gekomen, schitterde door afwezigheid.

 

Jacob Bergsma

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.