CP3 by Basketball Totaal

NBB en HPC Blizzards: ‘Wij gaan Europa in’

Het bestuur van HPC Blizzards en de Nederlandse Basketball Bond (NBB) maken bekend dat er vandaag een vrouwenteam is ingeschreven dat volgend seizoen zal gaan deelnemen aan de EuroCup Women van FIBA Europe. Het team neemt deel onder de naam Orange Blizzards.


Het Orange Blizzards Europacup team is een gezamenlijk project van de NBB en HPC Blizzards.  Het doel is een platform te bieden aan speelsters van de nationale vrouwenselectie om Europese ervaring op te doen. Dit past bij de meerjaren doelstelling om aan te sluiten bij de internationale top en zal het niveau van het vrouwenbasketball in Nederland naar een hoger niveau tillen.

De speelsters van de Orange Blizzards zijn allemaal actief bij clubs uit de vrouwen eredivisie (VBL). De betreffende coaches van de speelsters worden nauw betrokken bij het EuroCup Women team om zodoende ook internationale ervaring op te doen. Het team wordt geleid door de staf van het Nederlands vrouwen team.

De thuiswedstrijden van de Orange Blizzards vinden in principe plaats in de topsporthal in Zwolle. De komende tijd zullen er gesprekken gevoerd worden om te onderzoeken of er ook op andere locaties, bijvoorbeeld bij één of meer clubs in de Vrouwen Basketball League, gespeeld kan worden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.