CP3 by Basketball Totaal

NBB en FEB overwegen sterk hoger beroep tegen uitspraak FIBA aan te tekenen

De Nederlandse Basketball Bond en de Federatie van Eredivisie Basketballclubs overwegen sterk hoger beroep aan te tekenen tegen de beslissing van FIBA Europe om de eerste twee poulewedstrijden van het Nederlands mannen basketballteam in de poulefase van de EK-kwalificatie verloren te verklaren. Zowel de 74-71 zege van Oranje in Den Bosch op Estland als de 59-57 overwinning in Sines op Portugal is door FIBA Europe omgezet in een reglementaire 0-20 nederlaag.

Henk Reekers, voorzitter van de FEB: “De beslissing is vooral een enorme teleurstelling voor de spelers en de technische staf van het Nederlands team. Oranje bracht juist met goede prestaties het Nederlands basketball op een zeer positieve manier onder de aandacht. Voor Oranje is het een dreun. Maar ook voor het Nederlandse publiek is dit natuurlijk een domper van jewelste.”

NBB en FEB stellen zich op het standpunt dat over de gelijktijdige speelgerechtigdheid van de spelers Mohamed Kherrazi en Sean Cunningham geen discussie kan zijn. Frank Berteling, directeur van de Nederlandse Basketball Bond: “Maar een ‘single judge’ van FIBA Europe heeft niet gekeken naar aanvullend bewijsmateriaal wat wij bij FIBA Europe hebben aangeleverd. Sean Cunningham is vanaf zijn geboorte Nederlander en dat kunnen wij aantonen. Wij overwegen daarom zeer sterk om hoger beroep tegen deze beslissing aan te tekenen.”

NBB en FEB gaan echter eerst het formele besluit van FIBA Europe nauwgezet bestuderen.

Vrijdag speelt Nederland om 20.00 uur in de Leidse Vijf Meihal de laatste poulewedstrijd in de EK-kwalificatiepoule.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.