CP3 by Basketball Totaal

NBA Champions 2014-2015: Golden State Warriors

finalsHet is voorbij: De NBA finals hebben een winnaar opgeleverd, en voor het eerst sinds 1982 is het een rookiecoach die de titel pakt: Steve Kerr en de Golden State Warriors hebben in zes wedstrijden de finale gewonnen.

Een kleine terugblik leert dat onze eigen Marlous Nieuwveen en Bas Hendriks de voorspelling goed hadden: Warriors in zes wedstrijden. De rest van de redactie zal dat tot minimaal het begin van de finale in 2016 moeten horen.

Het werd vannacht 105-97 in game 6 en Andre Iaguadola werd gekozen tot finals MVP. Lebron James kwam een assist tekort voor een triple double en tekende voor 32 punten 18 rebounds 9 assists en 2 steals. Golden State behaalde zo de titel voor het eerst sinds 1975 terwijl voor Cleveland de druiven zuur blijven. Weer geen titel. En in de drie major competitions van Amerika doet Cleveland het al 144 seizoen zonder hoofdprijs. Je zal er maar wonen!

In de wedstrijd leek het even spannend te worden toen de Cavs in het vierde kwart terugkwamen tot acht punten. Het werd zelfs nog even zeven voordat Iguadola, Curry en Klay Thompson met driepunters een eind maakten aan de hoop in de Cav’s harten.

Golden State eindigt het seizoen met 83 overwinningen. Alleen de 95-96 en 96-97 Chicago Bulls wonnen er meer in een seizoen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.