CP3 by Basketball Totaal

Naomi van Duijn : ‘Het wordt een spannende dag!’

Vooruitlopend op het sluitstuk van de NJK’s , de laatste dag van de VU16 kampioenschappen in Katwijk keken we vooruit met speelsters van de strijdende teams. We trappen de voorbeschouwing af met Naomi van Duijn van De Wit Grasshoppers, die vol goede moed op het tweede weekend aangaat.

‘Het eerste weekend is voor ons leuk begonnen. Wij spelen natuurlijk thuis met veel publiek. We hebben leuk team met meiden die elkaar al jaren kennen. We vinden het wel erg jammer dat Ilse niet mee kan doen.’ aldus de sterke atletische grote forward. ‘De eerste wedstrijd kon je wel merken dat we even moesten zoeken, en er in moesten komen. Uiteindelijk ging het beter lopen en wonnen we. De tweede wedstrijd tegen RTC Groningen wonnen we ook na een moeizame start. Al met al dus een goede start van het NK voor ons team.’ aldus de makkelijk springende Grasshopper.

Voor het tweede weekend zijn de verwachtingen hooggespannen. ‘Ik denk dat het spannender wordt dan het eerste weekend. Jolly Jumpers en Landsmeer zijn moeilijkere tegenstanders. Twee jaar terug hebben we de NK finale van Landsmeer verloren. Ik verwacht wel dat het heel gezellig wordt met veel publiek’ Ze vervolgt: ‘ Twee jaar geleden hebben wij verloren van Landsmeer en dat moet niet nog een keer gaan gebeuren. Dus wij gaan er alles aan doen om te winnen. Ik denk dat het een hele spannende wedstrijd wordt maar dat Grasshoppers toch gaat winnen, want we gaan met zijn allen keihard vechten om te winnen. ‘

De 16 jarige Hopper heeft er zin in: ‘Vorig jaar werd Grasshoppers u16 thuis Nederlands kampioen. En ik vind ook dat Grasshoppers het heel leuk organiseert voor alle teams, dat alle teams er kunnen eten en zo. Het is een hele gezellige sfeer’

En weg is ze weer, met de bal in de hand naar het veldje. Nog even 100 schoten nemen voor het donker wordt. We gaan nog veel van deze talentvolle dame horen. Te beginnen zaterdag op het NK!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.