CP3 by Basketball Totaal

MU20 wint van Zwitserland

Na twee rustdagen heeft het nationale team MU20 de draad bij het EK in de B-divisie in Sarajevo weer opgepakt met een overwinning op Zwitserland: 52-49. Die kwam moeilijker tot stand als mocht worden verwacht na het openingskwart, waarin de jonge Oranjeploeg van Hein-Gerd Triemstra en Wierd Goedee energiek speelde en de Zwitsers onmiddellijk op een achterstand van tien punten zette: 20-10.

Zwitserland bleek echter meer in huis te hebben en zette een tandje bij. Hein-Gerd Triemstra: “Het is een taaie ploeg en wij moesten alles verdedigend oplossen. Dat ging ten koste van de aanvallende precisie.”

Nederland kon zich echter de Zwitsers vooralsnog van het lijf houden. Tot de rust hoefden slechts twee van de tien punten te worden ingeleverd en omdat het derde kwart eindigde in 14-14, was er bij het begin van het vierde kwam nog altijd een voorsprong van acht punten: 47-39.

Oranje leek die naar de eindstreep te kunnen trekken. Dat in weerwil van een lange periode van droogte. Bijna vijf minuten werd er niet gescoord door de Nederlandse ploeg, maar  Zwitserland deed dat ook niet en kwam pas op 1:17 van het einde op 50-46.

Het werd echter billenknijpen, toen Zwitserland een driepunter maakte en het verschil nog slechts één puntje was: 50-49. Julius van Sauers slaagde er niet in om vanaf de vrije worplijn het gaatje wat op te rekken.

Nadat een volgende Zwitserse driepunter ook mis was gegaan, bewees Shane Hammink zijn waarde. Hij had tot dan alleen maar gescoord uit twee vrije worpen, maar pakte wél de verdedigingsrebound en daarna de fout, die hem aan de vrije worplijn zette. Hij gooide twee keer raak.

Triemstra nam direct een time-out om duidelijk te maken, dat Zwitserland geen open driepunter mocht krijgen. Dat lukte. De driepunter kwam er wel, maar miste de juiste richting, waardoor de winst met 52-49 naar Oranje ging.

Nederland wacht dinsdag de cruciale wedstrijd tegen Georgië. Bij winst zit er waarschijnlijk een mooie eindnotering in.

Bron: NBB

Topscorers Nederland: Jito Kok 12, Tom Koopman 10, Mike Schilder 10 en Vincent Nguyen 8

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.